Ministerul Sanatatii va deconta tratamentele victimelor de la Colectiv transferate in strainatate

25 noiembrie 2015 | 0 comentarii |

In cursul zilei de azi a fost adoptata o ordonanta de urgenta care extinde cadrul legal actual, astfel incat toti pacientii care au ajuns in spitalele din strainatate sa beneficieze de banii pusi la dispozitie din bugetul asigurarilor de sanatate si din bugetul Ministerului Sanatatii.

 

Patriciu Achimas-Cadriu

Patriciu Achimas-Cadriu

In cadrul unei conferinte de presa organizate in cursul zilei de azi, ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadriu, a anuntat ca tratamentul medical acordat in spitalele din strainatate in perioada 2015-2016 persoanelor ranite in incendiul din clubul Colectiv va fi decontat integral din bugetul Ministerului Sanatatii si din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.

In acest sens, in sedinta de guvern de azi a fost adoptata o ordonanta de urgenta care extinde cadrul legal actual, in sensul ca va permite decontarea tratamentului medical acordat in spitalele din strainatate si pentru pacientii raniti in clubul Colectiv al caror tratament nu putea fi decontat in baza Formularului 112  pentru ca fie sunt tratati in spitale din state care nu apartin UE sau Spatiului Economic European, fie nu au asigurari de sanatate. Astfel, toate persoanele ranite in incendiul din 30 octombrie in clubul Colectiv, care isi continua tratamentul inceput in Romania in unitati medicale din strainatate, vor beneficia de plata tratamentului fie din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, prin Formularul 112, fie de la bugetul Ministerului Sanatatii.

 

smurd transfer pacientiIn baza aceleiasi ordonante de urgenta adoptate in sedinta de azi a guvernului, se va plati de la bugetul Ministerului Sanatatii contributia personala a pacientilor, stabilita conform legislatiei nationale a statelor in care se acorda tratament medical de catre unitatile medicale din strainatate, precum si transportul medical specializat.

Plata se va face la solicitarea pacientului, a unui membru al familiei acestuia sau oricarei alte rude sau persoane care isi asuma responsabilitatea, conform unei declaratii pe proprie raspundere. O prima estimare indica faptul ca ar putea fi vorba de aproximativ 90.000 de euro pentru fiecare pacient, in conditiile in care, la momentul actual, in clinicile din strainatate sunt internati 29 de pacienti raniti in urma incendiului din clubul bucurestean.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*