Ministrul Banicioiu evita confruntarile directe cu pacientii nemultumiti

4 februarie 2015 | 0 comentarii |

Apostrofat in timpul unei vizite de lucru la Iasi, de un barbat nemultumit ca astepta de cateva ore sa intre cu copilul la medic, ministrul nu i-a adresat acestuia niciun cuvant, continuandu-si turul prin spitalul unde chiar cadrele medicale s-au revoltat ca nu exista conditii corespunzatopare.

 

banicioiu Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, s-a aflat ieri, in vizita de lucru la Iasi, pentru a avea o intalnire cu autoritatile locale si a discuta probleme legate de viitorul amplasament al spitalului regional de urgante ce urmeaza a fi construit aici. Totodata, ministrul a  inspectat cateva unitati medicale din municipiu.

Prima parte a vizitei a fost alocata intalnirii cu reprezentantii autoritatilor locale, la finalul careia ministrul a abordat si problema celor trei cadre didactice de prestigiu de la UMF Iasi care au ajuns in arest, doi dintre ei pentru luare de mita si celalalt fiind acuzat de tentativa de viol si santaj. Legat de acest aspect, ministrul a precizat ca este vorba despre un fapt regretabil, care afecteaza imaginea intregii bresle si a sistemului medical in intregul sau ansamblu. Banicioiu a subliniat insa ca nu trebuie aruncata anatema asupra intregului corp medical academic, cei care trebuie blamati si trebuie sa plateasca fiind doar cei care au gresit. „Cine greseste trebuie sa plateasca. Cand cineva comite astfel de fapte, luare de mita, deja nici nu mai sunt alte comentrii de facut. Astfel de cazuri afecteaza imaginea intregii bresle si a sistemului in ansamblu. Dar, dincolo de aceste lucruri, nu trebuie anatemizat intreg sistemul, pentru ca avem oameni extraordinari, care nu trebuie sa plateasca pentru greselile altora”, a declarat ministrul.

 

spitalul de copii sf maria iasiProgramul deplasarii lui Banicioiu la Iasi a inclus si vizitarea Spitalului de Copii Sfanta Maria, Spitalului Sfantul Spiridon si Institutului Regional de Oncologie, din Iasi. Vizita la spitalul de copii nu a fost lipsita de surprize neplacute, Banicioiu declarandu-se nemultumit de ceea ce a gasit aici si fiind chiar apostrofat pe holurile unitatii de un parinte nemultumit ca statea de cateva ore cu copilul bolnav, asteptand sa fie vazut de un medic. Incidentul a avut loc in timp ce ministrul vizita unitatea medicala, fiind reperat de parintii care asteptau cu copiii in brate la usa unui cabinet. Unul dintre acestia l-a apostrofat, nemultumit fiind ca astepta de cateva ore bune pe hol, fara a avea la dispozitie macar niste banci sau scaune pe care sa se poata aseza impreuna cu copilul bolnav. Barbatul i-a spus ministrului ca la cabinetele medicilor se asteapta ore in sir, inca de la sase dimineata, iar pentru ca pe holuri nu sunt nici macar scaune sau canapele, parintii sunt nevoiti sa isi aseze copiii pe jos, neputand sa ii tina in picioare atata timp.

 

hol spital coadaDe felul sau foarte vorbaret, cand vine vorba sa se laude si sa faca promisiuni, de aceasta data, ministrul Banicioiu a preferat sa taca malc, trecand pe langa barbatul care il apostrofase fara a-i adresa macar un singur cuvant, desi problema semnalata de acesta era una destul de serioasa, iar omul ar fi meritat macar un minut de atentie. Ministrul l-a ignorat insa si si-a continuat vizita prin spital, iar la final a avut o intrevedere cu directorul, in biroul acestuia.

La plecare, Nicolae Banicioiu s-a declarat total nemultumit de ceea ce a gasit in spital, spunand ca sunt multe probleme care trebuie rezolvate, amintind in treacat si de incidentul de pe hol. Nu-mi place absolut deloc, e unul din spitalele care necesita multe lucruri de facut. Spun din capul locului ca o sa intervenim si noi. Nu-mi place ca nu exista locuri speciale de asteptare si ati vazut ca se creeaza tot felul de situatii neplacute”, a declarat ministrul Sanatatii la finalul vizitei.

De altfel, in ultimul timp Spitalul de Copii din Iasi a ajuns in atentia opiniei publice din cauza acestor probleme cu care se confrunta, la un moment dat cadrele medicale initiind actiuni de protest si sustinand ca refuza sa mai profeseze in conditiile jalnice pe care le au la dispozitie. Aceste proteste se pare ca au fost si motivul principal al vizitei ministrului, dupa cum a dat de inteles si presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei. A fost atat de grava problema, incat a fost si nevoie sa-l chemam pe domnul ministru, iar domnia sa nici n-a avut nevoie de prea multe explicatii. A vazut si s-a lamurit”, a precizat acesta.

 


Adaugati un comentariu


 

*