Directorul spitalului Sf. Ioan, primul manager demis de ministrul Banicioiu

Acestuia i s-a reprosat igiena precara din incinta spitalului, depozitarea materialelor sanitare pe holuri si grave deficiente in functionarea Unitatii de Primiri Urgente.

 

Spitalul Sf. Ioan Bucuresti

Spitalul Sf. Ioan Bucuresti

In cursul zilei de azi, noul ministru al Sanatatii, Nicolae Bancicioiu, a luat prima masura radicala din acest mandat, demitandu-l in urma cu cateva ore pe directorul spitalului Sf. Ioan din Capitala, medicul Robert Lazar. Acestuia i se reproseaza o serie de de deficiente in activitatea unitatii medicale, deficiente pe care ministrul spune ca i le-a semnalat in urma cu cateva saptamani, dar pentru remedierea carora managerul nu a luat nicio masura, fapt constatat in urma unui control inopainat, facut in aceasta dimineata de ministru, impreuna cu secretarul de stat, medicul Raed Arafat. Ceea ce l-a nemultumit cel mai tare pe Banicioiu a fost existenta unui bufet chiar langa Unitatea de Primiri Urgente si faptul ca aici, activitatea se desfasura mult mai bine decat la UPU. „Am fost la Spitalul Sf. Ioan in urma cu trei saptamani si l-am rugat pe manager sa desfiinteze bufetul de langa UPU. I-am promis ca voi reveni, cu toatea acestea nu a luat niciun fel de masura. Am constatat disfunctionalitati la UPU, dar si in alte sectii, de aceea am hotarat schimbarea acestuia” a declarat Nicolae Banicioiu.

 

Nicolae Banicioiu,. ministrul Sanatatii

Nicolae Banicioiu,. ministrul Sanatatii

Neregulile de la spitalul in cauza au ajuns la urechile ministrului Sanatatii, in urma cu mai mult timp, acesta primind plangeri din partea mai multor pacienti. Conform spuselor sale, pacientii nu se plangeau de calitatea actului medical sau de profesionalismul medicilor si asistentelor, ci de conditiile din spital si de anumite probleme de ordin administrativ. Cele mai multe plangeri se refereau la activitatea din cadrul UPU, in conditiile in care spitalul Sf. Ioan este un spital de urgenta. Pacientii se plangeau de aglomeratia de la UPU si de timpul indelungat de asteptare pe care trebuie sa-l petreaca pentru a fi vazuti de un medic, pe holurile sectiei neexistand nici macar suficiente scaune pentru bolnavii care asteptau la rand. Alte plangeri se refereau la conditiile precare de igiena, asa ca in urma cu trei saptamani, ministrul i-a semnalat aceste probleme managerului, cerandu-i sa ia masurile ce se impuneau. Acesta i-a promis ca asa se va intamplam insa nu s-a tinut de cuvant, dupa cum a precizat Banicioiu, si, prin urmare, a fost demis.spitalulasteaptaacreditarea-1354725073

 

Masura demiterii a fost luata in urma unui control pe nepusa masa facut azi de Nicolae Banicioiu, care a descins incognito la spitalul in cauza, insotit de medicul Raed Arafat, in calitatea acestuia de secretar de stat responsabil cu gestionarea situatiilor de urgenta, categorie in care se incadreaza si urgentele medicale. Cei doi au mers direct la UPU, unde au constatat ca lucrurile nu se schimbasera deloc, pe holuri era aceeasi aglomeratie iar triajul pacientilor era inexistent. „Abia daca aveai loc sa te misti pe coridor, stateau oamenii in picioare pentru ca nu era decat un rand de scaune insirare langa perete; a trebuit sa intervenim noi sa se mai puna un rand de scaune, macar sa poata sta jos oamenii, care nu venisera acolo de placere si nici nu se aflau in cea mai buna dispozitie, fiind vorba de o sectie de urgenta”, a relatat Nicolae Banicioiu primele impresii ale vizitei. Ulterior, a constatat si conditiile precare de igiena din spital si faptul ca multe cutii cu medicamente si echipamente sanitare erau depozitate direct pe holuri.

 

urgenta spitalPentru toate acestea, ministrul a considerat ca directorul nu are nicio scuza, declarand ca „managerul trebuie sa ajute la dezvoltarea unitatii sanitare pentru ca eu, ca ministru, nu pot sa merg sa fac curatenie intr-un spital. Nu pot crede ca lipsa curateniei este o problema de ordin financiar. Mai mult chiar, am vazut ca spitalul a primit sume importante de bani”, si luand pe loc masura demiterii acestuia.

Tot astazi, ministrul Banicioiu si secretarul de stat Raed Arafat au facut o vizita similara si la spitalul de copii Marie Curie, unde s-au intalnit si cu echipa de medici italieni care colaboreaza cu chirurgii de aici in cadrul programului de dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice.


Adaugati un comentariu


 

*