Ministrul Sănătății și succesorul său se întrec tăieri de panglici

16 octombrie 2019 | 0 comentarii |

Sorina Pintea a inaugurat la Iași Centrul de Arși,  în timp ce la Suceava, principalul favorit să îi ia locul la minister, inaugura ambulatoriul spitalului pe care îl manageriază.

 

Două inaugurări simultane au avut loc azi în două județe învecinate din nordul Moldovei, avându-i ca protagoniști în prim plan pe ministrul demis la Sănătății, Sorina Pintea, și pe principalul favorit pentru a-i lua locul, managerul Spitalului Județean de Urgență din Suceava, Vasile Rîmbu. Deși, oficial, nu a fost confirmat nici un nume pentru cabinetul Orban, „bursa zvonurilor” sugerează ca sigură numirea în funcția de ministru al Sănătății a managerului SJU Suceava, provenit din fieful liberal condus de Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean, care are în administrare și unitatea medicală.

O confirmare în acest sens o constituie și evenimentul de azi, care l-a avut ca invitat de onoare pe președintele Klaus Iohannis, la o zi după ce aceste l-a numit pe Ludovic Orban în funcția de prim ministru. A fost vorba de inaugurarea ambulatoriului integrat de specialitate a spitalului manageriat de Vasile Rîmbu, investiție îndelung elogiată de președintele Iohannis. „Am toată aprecierea pentru această iniţiativă locală care demonstrează cum o administraţie responsabilă orientată către cetăţean a reuşit să găsească resursele necesare pentru a finaliza o unitate sanitară modernă în care pacientul să fie tratat în condiţii pe care eu le-aş numi normale”, a declarat acesta.

 

Totodată, președintele nu a omis să facă referire și la recent încheiata guvernare a PSD, despre care a spus că a oferit constant „doar fantasmagorii”, inclusiv în domeniul Sănătății.

Investiția de la SJU Suceava a fost demarată în urmă cu un an, fiind finanțată din fonduri ale administrației județene și fonduri europene, ambulatoriul fiind inspirat după modelul clinicii AKH din Viena. Acesta are o suprafață de 4.100 de metri pătrați și include cabinete de specialitate pentru toate cele 24 de secții ale spitalului. Costurile totale s-au ridicat la 6,5 milioane de euro, Uniunea Europeană decontând cheltuielile necesare construcției clădirii, iar dotarea cu aparatură fiind finanțată din fondurile Consiliului Județean.

 

În același timp, vrând parcă să infirme spusele președintelui care făcea referire la „fantasmagoriile” oferite de guvernul PSD, Sorina Pintea a participat la un eveniment similar în județul vecin, la Iași.

Aici a fost inaugurat Centrul de Arși al spitalului Sfântul Spiridon, care dispune de 20 de locuri, dintre care cinci sunt destinate pacienților cu arsuri grave, iar alte cinci locuri sunt destinate celor care au nevoie de tratament post operator în clinica de Terapie Intensivă. Evenimentul a fost unul ceva mai sobru, fiind ținut și un moment de reculegere în memoria victimelor de la Colectiv.

Cu acest prilej Sorina Pintea a declarat că „din tot ceea ce am făcut până acum, învăţăm fiecare câte ceva. Lucrurile merg, dacă facem echipă şi dacă ne dorim să meargă. Am demonstrat, aici, la Iaşi, că lucrurile pot să meargă. Am demonstrat şi la Timişoara că lucrurile pot să meargă, astfel încât dacă se mai întâmplă nenorociri să putem să ne ajutăm semenii. Mulţumesc că m-aţi primit în mijlocul dumneavoastră. Nu v-aş putea să vă urez să şomaţi, ci să aveţi puterea să daţi cât mai mult din sufletul dumneavoastră, ca şi până acum pentru toţi cei pe care îi îngrijiţi”.

Inaugurarea centrului de la Iași vine la o săptămână după ce a fost inaugurată oficial și unitatea similară de la Timișoara, la care ministrul a făcut referire în discursul său.


Adaugati un comentariu


 

*