Mobilizare de forte pentru transportul unui pacient supraponderal la UPU Buzau

Pacientul avea in jur de 185 de kilograme, iar pentru transportul sau a fost nevoie de autospeciala pentru victime multiple, intrata de curand in dotarea SMURD Buzau.

 

obez buzau(2)Medicii de la Serviciul de Ambulanta Judetean Buzau si pompierii din cadrul ISU au avut, aseara, o misiune dificila, atunci cand au fost solicitati sa vina in ajutorul unui pacient de 59 de ani din cartierul Brosteni, care acuza probleme de sanatate. Pentru personalul de la Ambulanta ar fi fost probabil o misiune obisnuita, facand parte din rutina zilnica, numai ca, in acest caz, a fost vorba despre un pacient care cantarea in jur de 185 de kilograme, diagnosticat cu obezitate morbida. Ajunsi la fata locului, in urma solicitarii facute la 112 de rudele barbatului, medicii de la Ambulanta au constatat ca starea sa era una destul de grava si se impunea transportul acestuia la spital. Numai ca, tinand cont de greutatea pacientului, transportul acestuia se dovedea un demers greu de indeplinit doar de catre personalul de pe ambulanta, fiind nevoie de mai multe persoane dar si de un vehicul special in care pacientul sa poata fi urcat.

In aceste conditii, s-a apelat la ajutorul pompierilor de la ISU, care mai participasera la cateva actiuni similare, impreuna cu personalul de la SAJ Buzau.

 

obez buzau (3)Spre deosebire de misiunile anterioare, de aceasta data pompierii aveau la dispozitie si autovehiculul special pentru transportul pacientului, fiind vorba de autospeciala pentru victime multiple, pe care SMURD Buzau a primit-o in dotare in urma cu cateva saptamani.

Daca de la inceputul lunii, autospeciala a fost tinuta in garajul de la ISU, ieri, aceasta a fost trimisa in prima misiune. A fost insotita si de un echipaj de 10 pompieri care au preluat pacientul supraponderal si l-au coborat pe scari, de la etajul 4, transportandu-l in siguranta pana la autospeciala care astepta la iesirea din bloc. In tot acest timp, bolnavul a fost atent monitorizat de personalul de la Ambulanta, care l-a insotit pe timpul transportului catre spital, autospeciala avand toate dotarile necesare acordarii ingrijirilor medicale ce se impuneau. Pompierii au insotit si ei autospeciala pana la Spitalul Judetean, unde au ajutat din nou la debarcarea pacientului si transportul acestuia la UPU.

 

obez buzau (4)Odata ajuns la spital, pacientul a fost luat in grija de medicii de la UPU, care au constatat ca acesta suferea de multiple afectiuni, majoritatea datorate obezitatii morbide.

Potrivit rudelor, starea sa de sanatate se agravese in ultimele zile, oamenii chemand in cele din urma ambulanta in momentul in care barbatul abia mai putea respira. Medicii de la UPU au constatat ca aceasta avea o insuficienta respiratorie severa, find diagnosticat si cu encefalopatie hipercapnica, sindrom Pickwick si tromboflebita la unul dintre membrele inferioare. Acestora li se adauga si alte probleme de sanatate specifice persoanelor supraponderale, motiv pentru care pacientul a ramas internat, pentru a fi tinut permanent sub observatie. Acesta se afla la ora actuala intr-o stare grava dar stabila si a fost transferat pe sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean, unitatea medicala buzoiana dispunand, din fericire, de un pat suficient de mare si de rezistent pentru a putea sustine greutatea pacientului, nefiind pentru prima data cand un pacient cu obezitate morbida este internat aici.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*