Muzica „Dăruiește Viață”!

15 august 2019 | 0 comentarii |

Trupa Metallica a dăruit 250.000 de euro, înainte de concertul de la București, asociației „Dăruiește viață”, pentru continuarea lucrărilor la primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.

 

Se spune că muzica este limbajul universal prin care oamenii comunică și una dintre cele mai eficiente terapii pentru minte, suflet și trup. S-a constatat încă de pe vremea lui Pitagora că muzica stimulează dezvoltarea fizică, emoţională, intelectuală şi socială. În Grecia Antică și Egipt se credea că știința sunetelor și cea a vindecării sunt sacre, de aceea cunoașterea lor era accesibilă doar inițiaților.

La nivel fizic, sunetele afectează presiunea și circulația sanguină, pulsul, funcționarea creierului și metabolismul. Are un puternic efect asupra sistemului nervos central, ajută la relaxare și la reducerea stresului, iar ca instrument de dezvoltare personală, contribuie la creșterea capacităților cognitive (atenție, memorie), psihomotorii (agilitate, coordonare, mobilitate) și socioafective.

De aceea părinții folosesc muzica, în mod instinctiv, pentru a comunica cu copiii lor, chiar de la naștere.

Poate de aceea muzica dezvoltă și empatia și este și una dintre cele mai bune căi de a veni în sprijinul semenilor. Dovadă stau nenumăratele acte de caritate făcute de muzicieni de-a lungul timpului, iar despre unul dintre acestea vom vorbi și noi astăzi, în zi de mare sărbătoare creștină.

 

Știm, așadar, că muzica are valoare spirituală și putere vindecătoare, iar așa cum spunea Emil Ciorandacă n-am fi avut suflet ni l-ar fi creat muzica”. De aceea am ales să începem ziua de astăzi cu o veste minunată, despre cum poate contribui muzica la „refacerea sufletului” și chiar „Dăruiește viață” la propriu.

Mii de iubitori ai muzicii rock de calitate s-au aflat, aseară, pe Arena Națională, la concertul trupei Metallica susținut la Bucureşti, în cadrul turneului „Worldwired”. Înainte de se urca pe scenă, membrii trupei au făcut însă o surpriză de proporții românilor, dăruind 250.000 de euro, prin fundaţia „All Within My Hands”, asociației „Dăruiește Viață”, pentru primul Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România.

Ultima parte a turneului European începe cu o donaţie specială. Împreună cu fanii care participă la spectacolul de pe Arena Naţională din Bucureşti, România şi printr-o generoasă sponsorizare de la Mastercard, Metallica a oferit Dăruieşte Viaţă 250.000 de dolari înaintea concertului. Donaţia este destinată iniţiativei #NoiFacemUnSpital a Asociaţiei Dăruieşte Viaţă”, au anunţat Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele fundației, pe site-ul fundației.

 

Metallica se alătură inițiativei #NoiFacemUnSpital. Suntem cea mai mare comunitate implicată social din România – a fost vestea bună anunțată și pe pagina de Facebook a fundației.

Suntem o comunitate uriașă și construim împreună un spital”, au scris și rockerii, entuziasmați de generozitatea trupei lor favorite, iar nenumărate mesaje de apreciere și de mulțumire au fost postate pe rețelele de socializare.

Spitalul de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România va fi primul spital specializat în oncologie pediatrică din România şi va funcţiona în incinta spitalului Marie Curie din Bucureşti. Unitatea medicală va avea 9 niveluri, 6 etaje și o suprafață construită de 12.000 mp, iar proiectul este finanțat exclusiv din donații de la persoane fizice și companii.

Noul spital va putea asigura tratarea a peste 300 de copii bolnavi de cancer anual, iar pacienții vor avea acces la toate specialităţile pediatrice prin care sunt tratați copiii bolnavi de cancer (chirurgie, ortopedie, cardiologie, neurochirurgie, ORL etc). În același spital se vor putea efectua peste 9.600 de intervenţii chirurgicale oncologice şi non-oncologice pediatrice, așa cum se subliniază pe site-ul fundației.

 

Publicul de pe Arena Naţională i-a întâmpinat pe membrii legendarei trupe, James Hetfield (voce), Lars Ulrich (tobe), Kirk Hammett (chitară) şi Robert Trujillo (bas) cu ropote de aplauze și valuri de admirație, iar ei au mulțumit asociației „Dăruiește Viață” pentru implicarea în proiectul „Noi facem un spital”.

Recitalul a fost deschis de trupele Ghost şi Bokassa, iar Metallica a ales să introducă în spectacolul de la Bucureşti piesa „De vei pleca” a trupei Iris, moment anunţat „Fără cuvinte!!!” pe pagina de Facebook Cristi Minculescu, Valer&Boro.

Turneul „Worldwired” a revenit în Europa la 1 mai şi se va încheia pe 25 august 2019, oar în acest turneu au fost programate 25 de concerte în 20 de țări, pe stadioane, în parcuri şi chiar la un castel.

Turneul a debutat la 1 mai 2019, în Lisabona, și include oraşe în care Metallica nu a mai concertat de mulţi ani, printre care Milano, Zurich, Dublin, Bruxelles (pentru prima oară din 1988), Berlin, Moscova, Varşovia, Bucureşti, Gothenburg, şi chiar oraşe cu show-uri în premieră, cum ar fi Trondheim (Norvegia), Hämeenlinna (Finlanda) şi Tartu (Estonia), au anunțat organizatorii.

Metallica s-a înfiinţat în 1981, iar de-a lungul carierei a lansat zece albume de studio, trei albume live, două EP-uri şi a vândut peste 125 de milioane de discuri în toată lumea, fiind recompensată cu nouă premii Grammy.

 

Sursă foto: Daruieste Viată/Facebook

 


Adaugati un comentariu


 

*