Nicolaescu a cerut implicarea SRI in scandalul vaccinurilor contaminate de la Institutul Cantacuzino

9 februarie 2014 | 0 comentarii |

Ministrul Sanatatii a declarat ca a primit unele informatii ca dozele de vaccin ar fi fost contaminate in mod deliberat. Intre timp, directoareaInstitutului a fost demisa si inlocuita cu fostul director, Radu Iordachel.

 

Eugen Nicoleascu

Eugen Nicoleascu

Cazul celor 400.000 de doze de vaccin antigripal contaminate cu endoroxine incepe sa capte tenta unui film de actiune, dupa ce ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a sugerat ca la mijloc ar putea fi vorba despre o actiune deliberata si ca dozele respective ar fi fost contaminate cu buna stiinta. Din acest motiv a si facut o sesizare oficiala Serviciului Roman de Informatii, caruia i-a solicitat sprijinul pentru lamurirea acestor aspecte. Sesizarea a fost facuta in baza unor informatii pe care ministrul sustine ca le-a aflat pe diferite canale, din surse din exteriorul Institutului Cantacuzino. Referindu-se la aceste informatii, Eugen Nicolaescu a declarat ca atunci cand a fost intrerupta activitatea, pentru ca s-au stricat doua centrifuge, care faceau amestecarea foarte buna a produselor din vaccin, cand s-a stat, o saptamana şi jumatate, doua saptamani, atunci s-ar fi putut intampla ceva in acest sens”. Totodata, din alte surse, acesta ar mai fi aflat ca „fosta sefa de la laborator a facut analizele cu superficialitate, pentru toate analizele, pentru fiecare lot in parte”, informatii destul de ingrijoratoare care l-au determinat sa anunte SRI, banuind ca a fost vorba de mai mult decat de o simpla neglijenta a celor de la institut.

 

Radu Iordachel

Radu Iordachel

Conform lui Nicolaescu, exista suspiciuni ca pe intreaga linie de productie a vaccinului antigripal de la Institutul Cantacuzino s-au petrecut lucruri „cu rea-vointa”, fapt pentru care a solicitat informatii de la alte organe abilitate ale statului pentru a face lumina in acest caz, a gasi vinovatii si a lua masurile ce se impun impotriva acestora. Am solicitat si altor organe abilitate ale statului sa ne puna la dispozitie unele informatii pe care noi nu putem sa le avem, pentru ca nu avem de unde, daca sunt suspiciuni ca pe toata linia de fabricatie sa se fi intamplat si lucruri cu rea-vointa. Avem si asemenea informatii”, a mai precizat ministrul.

Pana atunci, prin ordin al ministrului, Aurelia Draghici, directoarea Institutului Cantacuzino, a fost demisa, in locul sau fiind numit  Radu Iordachel, dupa ce ordinul prin care a fost demis de Eugen Nicolaescu, in iulie 2013, pentru deficiente manageriale, a fost suspendat de instanta.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*