Nicolaescu prezinta la Bruxelles pozitia Romaniei fata de trei proiecte europene pe sanatate

10 decembrie 2013 | 0 comentarii |

Ministrul Sanatatii participa astazi la reuniunea Consiliului pentru Ocuparea Fortei de Munca, Politica Sociala, Sanatate si Protectia Consumatorilor – sectiunea Sanatate Publica.

 

nicolaescu-bruxellesMinistrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, se afla astazi, la Bruxelles, unde participa la reuniunea ministrilor sanatatii din Europa, in cadrul Consiliului pentru Ocuparea Fortei de Munca, Politica Sociala, Sanatate si Protectia Consumatorilor- sectiunea Sanatate Publica.

Cu acest prilej, Nicolaescu va prezenta si va sustine pozitia Romaniei privind proiectele europene ce vizeaza serviciile medicale si anumite masuri de reglementare a produselor din tutun si de imbunatatire a monitorizarii dispozitivelor medicale.

Voi sustine pozitia Romaniei privind trei importante proiecte europene care vizeaza masuri de reglementare a produselor din tutun, masuri de imbunatatire a monitorizarii dispozitivelor medicale pe piata europeana, precum si cele care vizeaza sustenabilitatea, accesibilitatea si cost-eficienta serviciilor medicale”, a anuntat, luni, ministrul Sanatatii, in cadrul conferintei de presa organizata la sediul institutiei pentru a anunta concluziile anchetei de la Spitalul Judetean Prahova si masurile dispuse, in consecinta, pentru verificarea tuturor spitalelor publice din tara.

Cu acelasi prilej, Nicolaescu a mai spus ca Romania sustine continuarea eforturilor la nivel european pentru identificarea de solutii care sa ajute la imbunatatirea calitatii serviciilor medicale si a capacitatii de utilizare a fondurilor structurale in sanatate.

De asemenea, tara noastra sustine masurile de reglementare ale produselor din tutun, in conditiile in care acestea sunt echilibrate, proportionale cu obiectivul urmarit de a asigura un nivel ridicat al protectiei sanatatii publice, facil de implementat si care conduc la o informare corecta a consumatorilor”, a mai spus Eugen Nicolaescu, inaintea plecarii la Bruxelles.

Mai mult, ministrul a adaugat ca Romania apreciaza eforturile institutiilor europene pentru intarirea si imbunatatirea procesului de monitorizare a dispozitivelor medicale in spatiul european.

 

PUBLICITATE

Adaugati un comentariu


 

*