„Noi facem un spital”, marele câștigător al Galei Societății Civile

13 iunie 2018 | 0 comentarii |

Proiectul, derulat de Asociația „Dăruiește Viață”, a câștigat Marele Premiu, dar și locul I la categoria „Sănătate”, în cadrul evenimentului găzduit la Ateneul Român.

 

Marele Premiu al Galei Societății Civile a fost acordat și anul acesta unui proiect din sfera sănătății. Astfel, în cadrul evenimentului găzduit luni seară la Ateneul Român, proiectulNoi facem un spital al Asociației Dăruiește Viață a fost desemnat marele câștigător, același proiect obținând și Locul I la secțiunea „Sănătate”. În 2017, marele premiu a fost obținut de organizația Dăruiește Aripi, pentru proiectul prin care a fost construit și dat în folosință „Centrul Medical de zi pentru copii Focus”, destinat copiilor cu afecțiuni oncologice, care funcționează în cadrul Spitalului Județean Constanța.

Asociația Dăruiește Viață i-a provocat pe români să îndrăznească să creadă în forța proprie și în cea a comunității, arătându-le că dacă aleg să se implice în reformarea sistemului, pot obține rezultate notabile, și anume să construiască Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România. „Noi facem un spital” este un proiect îndrăzneț, care a reușit să dărâme mitul că în România nu se poate.

Tot la categoria „Sănătate”, Asociația Cetatea Voluntarilor din Arad a primit premiul II, pentru proiectul „#cudrag pentru viitor”, iar Asociația Salvați Copiii România, pentru proiectul „Fiecare Copil Contează – Siguranță prin educație pentru nutriție și sănătate – S.E.N.S.” a primit premiul III.

 

Peste 100.000 de persoane și 1.400 de companii au contribuit, în urma campaniei de informare, conștientizare și sensibilizare dusă de asociație, la construirea de la zero a primului spital din țara noastră finanțat exclusiv din donații și sponsorizări. „Ediția de anul acesta a Galei Societății Civile a purtat amprenta Reginei Maria, ale cărei valori sunt un adevărat reper pentru toți cei ce vor să crească binele și să ducă o viață în folosul celorlalți. Am ales să scoatem în evidență valorile insuflate de această mare figura istorică a României, sărbătorind și promovând, la rândul nostru, Reginele Neștiute ale Societății Civile. Caracteristicile princiare ale unei astfel de personalități se află în profunzimea oricărei persoane care face bine, iar rolul nostru este să creăm contextul în care aceste calități pot fi aplaudate și astfel promovate drept un exemplu de urmat. Iar o mare parte dintre aceste inițiative sunt recunoscute pe scena Galei Societății Civile în fiecare an”, a declarat Florentina Loloiu, Director Programe Fundația Gala Societății Civile.

În total, în cadrul ediției 2018 a Galei Societății Civile au fost înscrise în competiție 189 de proiecte, programe și campanii de comunicare pe teme sociale, cele mai multe fiind înscise la secțiunea Proiecte pentru Tineret, respectiv 30, această secțiune fiind urmată îndeaproape de Educație, Învățământ, Cercetare, cu 27 de proiecte și de Proiecte și campanii de Voluntariat, cu 26 de proiecte înscrise.

 

Competiția de anul acesta a debutat cu două noi secțiuni: Inițiative cetățenești, în cadrul căreia Bogdan Ionescu a fost răsplătit cu premiul III pentru proiectul „LEXY – platformă în limba română pentru copiii dislexici”, precum și Campanii de comunicare pe teme sociale, categorie în cadrul căreia premiul I a fost atribuit Asociației MagiCAMP & agenției JAZZ Communication, pentru proiectul „MagicHOME, Scaunul Solidarității”, iar premiul II a fost acordat  proiectului „Campanie de comunicare pentru proiectul de modernizare a Secției de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Județean Constanța”.

Tot pentru activități desfășurate în sfera sănătății, dar încadrate la categoria Proiecte și campanii de voluntariat, premiul I a fost acordat proiectului Zâna Merciluță – cabinet stomatologic mobil care acordă gratuit profilaxie și tratament copiilor cazuri umanitare, iar la categoria Proiecte pentru Tineret, premiul III a revenit proiectului „Prima CARAVANĂ stradală din România de prevenire HIV adresată tinerilor din rural”.

 

Proiectele din domeniul sănătății au câștigat și cele două premii speciale ale Galei Societății Civile: cel dedicat Organizației New Entry în sector, care a fost câștigat de Asociația Medicover pentru Programul „înCerc” de Prevenție a Diabetului Zaharat de Tip 2 și a Bolilor Civilizației și Premiul Special pentru Inovație care a fost atribuit Asociației MagiCAMP pentru  „MagicBOX, ajutoare lunare pentru copiii diagnosticați cu cancer ”. Tot Asociația MagiCAMP a primit premiul II la categoria „Programe”, pentru „MagiCAMP, tabăra copiilor diagnosticați cu cancer”.

La categoria „Servicii de asistență socială”, Fundația Principesa Margareta a României a obținul locul I pentru „Generații – Centrul Comunității – premiul I, Organizația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor pentru „Sprijin moral, practic și material pentru vârstnici” – premiul II și Hope and Homes for Children Romania pentru „Casa de tip familial cu numărul 100 Speranța” – premiul III.

Lista compleată a premiilor Galei Societății Civile 2018 poate fi accesată AICI.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*