Noua echipă de prorectori a UMF Carol Davila a fost validată de Senatul Universității

În urmă cu o lună, profesorul universitar doctor Viorel Jinga a câștigat alegerile pentru funcția de rector, următorul pas fiind desemnarea viitoarei echipe de conducere.

 

Prof. dr. Viorel Jinga

În urmă cu o lună, profesorul universitar doctor Viorel Jinga devenea noul rector al Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” din București, câștigând categoric alegerile academice, în fața singurului contracandidat pentru această funcție, profesorul universitar doctor Adrian Streinu Cercel.

Dr. Viorel Jinga a obținut 834 de voturi față de cele 288 obținute de contracandidatul său, fiind întrunite astfel condițiile pentru validarea sa în nouă funcție, încă din primul tur.

Următoarea etapă a fost desemnarea, echipei de prorectori care îl vor ajuta în viitorul mandat de patru ani să conducă universitatea. Senatul Universitar a validat luni, 9 martie 2020, echipa de prorectori alături de care prof. dr. Viorel Jinga își începe primul mandat în funcția de rector al UMF Carol Davila.

 

Cu ocazia validării prorectorilor cu care va face echipă în următorii patru ani, rectorul Viorel Jinga a declarat căuniversitatea noastră va continua drumul performanţei pe care au presărat lauri înaintaşi reputați. Am convingerea că prin accelerarea investiţiilor în personal, infrastructură şi tehnologii, vom construi împreună cea mai reprezentativă universitate de Medicină şi Farmacie din regiune. Astfel, ne vom alinia cu succes noilor tendinţe europene şi mondiale în tot ceea ce înseamnă performanţă în cercetarea ştiinţifică medicală şi, concomitent, educaţie medicală continuă, fără de care un student, un medic sau un cadru didactic nu se va putea integra şi performa în acest deceniu în care tehnologia şi digitalizarea vor schimba faţa domeniului medico-farmaceutic”.

 

Acad. Ioanel Sinescu

În noua echipă, funcția de  prorector cu probleme de învăţământ universitar de licenţă şi de master va fi deţinută de către prof. dr. Ecaterina Ionescu, prorector pentru strategie instituţională, evaluare academică şi calitate, este conf. dr. Florentina Furtunescu, prof. dr. Bogdan Popescu este prorector pentru cooperare europeană şi internaţională, iar prorector cu probleme de învăţământ postuniversitar este prof. dr. Cătălina Poiană. Prorector cercetare ştiinţifică a fost desemnat prof. dr. Simona Ruţă, iar poziția de prorector cu probleme studenţeşti a fost atribuită conf. dr. Silviu Piţuru.

Cu prilejul predării „ștafetei”, academicianul Ioanel Sinescu fostul protector, a subliniat că „într-o ierarhie a valorilor nu te poţi poziţiona fără muncă, perseverenţă şi abnegaţie şi cred că, în decursul celor aproape 17 decenii de existenţă, UMF Carol Davila a demonstrat, prin personalităţile sale emblematice, că îşi merită locul pe harta mondială a medicinei, fiind prezentă continuu în topuri de prestigiu ale cercetării ştiinţifice medicale. Sunt convins că acul busolei performanţei academice al Universităţii noastre va fi înclinat mereu către vârful acestei ierarhii şi am deplina convingere că noua echipă managerială condusă de către distinsul profesor Viorel Jinga va avea abilitatea şi iscusinţa necesare unei ascensiuni continue în vasta arie a tot ceea ce înţelegem şi numim arta medicinei”.

 


Adaugati un comentariu


 

*