Prof. dr. Dragoș Vinereanu, ales președinte al Senatului UMF Carol Davila

28 ianuarie 2020 | 0 comentarii |

Acesta s-a impus detașat în fața celor doi contracandidați, reușind să câștige alegerile din primul tur.

 

După alegerea membrilor Senatului Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, care a avut loc în două tururi, pe 14 și 21 ianuarie, alegerile pentru desemnarea președintelui acestui for academic, pentru un mandat de patru ani, au avut loc la începutul acestei săptămâni. În cursa pentru postul de președinte al Senatului celei mai mari universități de Medicină și Farmacie din țară s-au înscris trei candidați, care își câștigaseră anterior calitatea de membri ai acestui for, în urma alegerilor din 21 ianuarie.

Prof. univ. dr. Dragoș Vinereanu, prof. univ. dr. Maria Dorobanțu și prof. univ. dr. Mircea Beuran, care a deținut în mandatul precedent funcția de președinte al Senatului UMF Carol Davila s-au prezentat cum au știut mai bine în fața colegilor și au încercat să-i convingă că merită încrederea lor. Dr. Vinereanu  a pornit din postura de favorit, având în vedere faptul că obținuse cele mai multe voturi în alegerile pentru desemnarea membrilor Senatului. Acesta fusese votat de 603 electori, clasându-se pe locul al doilea în topul candidaților propuși pentru Senat de Facultatea de Medicină, după prof. univ. dr. Viorel Jinga, care candidează pentru postul de Rector al Universității.

 

Președintele Senatului a fost ales de noii membri desemnați ai acestui for, respectiv, 113 electori, dintre care 84 de cadre didactice și 29 de studenți. Dintre aceștia, la vot au participat ieri 103 electori, iar toate voturile ajunse în urnă au fost validate. S-a întrunit astfel cvorumul regulamentului care prevede ca la urne să se prezinte cel puțin două treimi din numărul total de alegători înscriși pe liste.

O altă condiție care trebuia îndeplinită pentru ca alegerile să fie validate din primul tur era aceea a obținerii a cel puțin jumătate plus unu din numărul total de voturi valabil exprimate de către candidatul cu ce mai multe voturi. Și această condiție a fost îndeplinită, iar prof. univ. dr. Dragoș Vinereanu a câștigat detașat în fața celorlalți doi contracandidați, dintre care unul fusese președintele în funcție al Senatului Universității.

 

Prof. dr. Dragos Vinereanu

Acesta a fost votat de 73 dintre electori, iar pe locul al doilea s-a clasat, mult în urma sa, prof. dr. Mircea Beuran, cu 17 voturi. Prof. dr. Maria Dorobanțu a obținut doar 13 voturi în urma scrutinului de ieri.

Profesorul Dragoș Vinereanu este medic primar, specializat în Medicină Internă și Cardiologie, având și funcția de președinte al Societății Române de Cardiologie. În cadrul UMF Carol Davila a îndeplinit, până la momentul alegerii ca președinte al Senatului, funcția de prorector și șef al catedrei de Cardiologie.

Ca medic, are la activ peste 7.500 de ecocardiografii transtoracice, aproximativ 2.000 de ecocardiografii transesofagiene, peste 250 de teste ecografice de stres, peste 1.000 de teste ECG de stres, peste 500 de pacienți monitorizați ECG ambulatoriu, aproximativ 100 de cazuri de interpretări în Cardiologie Nucleară, peste 2.500 de proceduri diagnostice, peste 750 de angioplastii și peste 150 de proceduri incluzând sisteme biventriculare și defibrilatoare interne cu implementare de peacemaker.

 


Adaugati un comentariu


 

*