Rectorul UMF Iași și-a anunțat noua echipă de conducere

27 februarie 2020 | 0 comentarii |

 La universitatea ieșeană urmează acum organizarea concursurilor pentru numirea decanilor.

 

La o lună și câteva zile după ce a fost reconfirmat în funcția de rector al Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Iași, profesorul universitar doctor Viorel Scripcariu a prezentat, în fața Senatului universității, echipa de prorectori cu care va conduce instituția în mandatul 2020-2024.

Conform prevederilor din Legea educației, imediat după ce a fost confirmat pentru un nou mandat la conducerea universității, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu a avut misiunea de a alege echipa de prorectori, iar odată definitivată componența acesteia, următorul pas a fost informarea Senatului cu privire la acest lucru.

Informarea a avut loc în cadrul ședinței pe care senatul UMF Iași a avut-o în cursul acestei săptămâni, neexistând nicio obiecție față de cadrele universitare desemnate să facă parte din echipa de prorectori.

Componența echipei îi include pe prof. univ. dr. Manuela Ciocoiu – prorector studii universitare, ciclul de studii învăţământ fundamental, prof. univ. dr. Vlad Gorduza – prorector studii universitare – ciclul de studii învăţământ clinic şi masterat, prof. univ. dr. Luminiţa Smaranda Iancu – prorector studii postuniversitare şi formare profesională continuă, prof. univ. dr. Liliana Foia – prorector relaţii internaţionale şi parteneriate academice, prof. univ. dr. Adrian Covic – prorector cercetare ştiinţifică și pe prof. univ. dr. Radu Iliescu – prorector strategie instituţională, evaluare academică şi relaţii cu organizaţiile studenţeşti, sindicale, ONG-uri şi comunitatea locală.

 

Următoarea etapă este organizarea concursurilor pentru desemnarea decanilor, iar în cadrul aceleiași ședințe a fost aprobată metodologia de organizare, fiind stabilit și calendarul concursurilor.

Astfel, în perioada 26-28 februarie se desfășoară perioada de depunere a candidaturilor la registratura universității, termenul limită expirând mâine, la ora 15.00.

În data de 2 martie, candidații vor fi anunțați dacă au primit avizul oficiului juridic al universității, iar în perioada 3-10 martie va avea loc audierea și avizarea candidaților de către comisiile facultăților.

Concursul va avea loc pe data de 2 aprilie, rezultatele urmând a fi afișate a doua zi, iar pe data de 7 aprilie, acestea vor fi validate de Senat.

 

Prof. univ, dr. Viorel Scripcariu

Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu a câștigat detașat alegerile pentru funcția de rector care au avut loc luna trecută, obținând 60,3 % din voturile exprimate, în defavoaea singurului contracandidat, prof univ. dr. Norina Forna. Este medic primar chirurgie generală, fost absolvent al universității pe care o conduce. A absolvit studiile universitare în 1983 și debutat în profesie în același an, în calitate de medic generalist în Clinica de Chirurgie a Spitalului Municipal Brașov. Ulterior, activează succesiv, în funcțiile de medic secundar, medic specialist și medic primar chirurgie generală în Clinica de Chirurgie, a Spitalului Clinic de Urgență Sf. Spiridon din Iași. Are competențe în chirurgia laparoscopică, endoscopia digestivă diagnostică și managementul serviciilor de sănătate, iar pe parcursul activității a participat la multiple cursuri de specializare internaționale, consacrate tratamentului cancerului rectal.

Din 2012 până în 2016 a fost șef al Clinicii nr. 1 de Chirurgie Oncologică a Institutului Regional de Oncologie, Iași, după care a ocupat funcția de rector al UMF Iași. În ceea ce privește activitatea academică, acesta a evoluat de la asistent universitar până la profesor universitar, pentru ca ulterior să fie ales în funcția de rector, în 2016, poziție pe care o va deține și în mandatul 2020-2024.

 


Adaugati un comentariu


 

*