Noutati in hematologie, dezbatute la Scoala de vara pentru rezidenti

25 iulie 2017 | 0 comentarii |

Evenimentul, organizat de Societatea Romana de Hematologie, in colaborare cu MedicHub, s-a extins, anul acesta, la nivel international.

 

Peste 80 de medici rezidenti si tineri specialisti hematologi din Timisoara, Cluj-Napoca, Craiova, Constanta si Bucuresti au participat, timp de trei zile, la Bucuresti, la cea de-a patra editie a „Scolii de vara de hematologie pentru medici rezidenti”. Evenimentul, organizat de Societatea Romana de Hematologie, in colaborare cu MedicHub, a reunit, in premiera, pe langa personalitati de renume din domeniul medical romanesc, participanti din tari precum Albania, Bulgaria, Grecia, Muntenegru, Macedonia, Republica Moldova, Serbia si Turcia.

 „Scoala de vara de hematologie pentru medici rezidenti a devenit un eveniment cu traditie, fiind  deja la a 4-a editie. Avem insa o premiera in acest an: am extins evenimentul si la nivel international. Scopul acestuia este educatia stiintifica a generatiei tinere de medici, precum si facilitatea comunicarii intre centrele de hematologie din tara si strainatate”,  a declarat prof. dr. Anca Lupu, presedintele Societatii Romane de Hematologie.

 

Printre subiectele abordate in cele 3 zile de cursuri din acest an s-au regasit teme de interes major pentru participanti, intre care „Metaplazia mieloida cu mielofibroza(prof. dr. Anca Lupu), „Strategii terapeutice in mielomul multiplu” (prof. dr. Daniel Coriu), „Actualitati in diagnosticul si tratamentul anemiei hemolitice autoimune” (prof. dr. Ana Maria Vladareanu/dr. Diana Cisleanu), „Limfoame maligne nehodgkiniene la pacientii infectati cu virus hepatic C” (prof. dr. Romeo Mihaila), „Noi perspective in tratamentul leucemiei limfatice cronice” (dr. Mariana Vasilica), „Abordari moderne de diagnostic si tratament in microangiopatiile trombotice” (sef. lucr. dr. Iulia Ursuleac), „Aplazia Medulara” (prof. dr. Ljubomir Petrov).

 


Adaugati un comentariu


 

*