O nouă ediție a Campaniei „Spune DA! Susține donarea de organe”

31 iulie 2023 | 0 comentarii |

O echipă de voluntari a Asociației Transplantaților din România desfășoară, în perioada 1-4 august, Campania anuală de informare și conștientizare a populației cu privire la caracterul legal și benefic al donării de organe în scop terapeutic.

 

Asociația Transplantaților din România (ATR) dă startul celei de-a XIV-a ediții a Campaniei naționale „Spune DA! Susține donarea de organe”.

În perioada 01-04 august, o echipă formată din 13 voluntari ai ATR, pacienți în program de dializă, donatori și beneficiari de transplant, se va afla în Bușteni (01-02 august 2023) și Sinaia (03 – 04 august 2023), unde vor desfășura Campania anuală de informare și conștientizare a populației cu privire la caracterul legal și benefic al donării de organe în scop terapeutic, anunță asociația.

„Continuăm să promovăm donarea de organe, pentru că este important ca oamenii să afle care este procedura legală de acceptare a donării și care sunt beneficiile pentru viață a unui gest de o asemenea noblețe. Scopul acestei campanii este acela ca oamenii să poată lua o decizie în baza unor informații concrete și reale despre procedurile de donare și transplant, dar și despre beneficiarii de transplant, spune Gheorghe Tache, președinte ATR.

 

Activitățile de informare a publicului larg și de promovare a donării de organe se vor desfășura în centrul celor două localități, în spațiile de promenadă. „Am ales aceste zone, datorită numărului mare de turiști prezenți și a posibilității de a discuta și informa despre activitatea de transplant din țară și posibilitatea înscrierii în Registrul National al Donatorilor de Organe”, a menționat Gheorghe Tache.

Transplantul este una din formele de vârf ale practicii medicale contemporane, care transformă suferința în speranță pentru viață“, subliniază, la rândul său, Amai Teodorescu, încurajand donarea de organe și transplantul.

Și pentru că pacienții transplantați nu uită niciodată că trăiesc, astăzi, și au o viață normală, datorită degenrozității unor familii care au acceptat să doneze organele cuiva drag, la Biserica Castelului Cantacuzino din Bușteni va avea loc și o slujbă de pomenire a Donatorilor Îngeri, în semn de recunoștință față de salvatorii lor.

 


Adaugati un comentariu


 

*