O nouă formă de mișcare în aer liber, promovată în rândul buzoienilor

16 septembrie 2019 | 0 comentarii |

Aceștia sunt invitați la a doua ediție a unui concurs de explorare urbană, care va avea loc în Parcul Marghiloman.

 

Indiferent de vârstă și de pregătirea fizică, buzoienii care doresc să practice o formă de mișcare în aer liber, cu beneficii importante pentru sănătate, pot opta, la sfârșitul acestei săptămâni, pentru un concurs de explorare urban.

Este un concept relativ nou pentru orașul nostru, implementat de Societatea Exploratorilor, cu sprijinul mai multor companii și asociații partenere, dar și al autorităților locale. Evenimentul a ajuns la cea de-a doua ediție și va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, în Parcul Marghiloman.

Nu este nevoie de pregătire specială și nici de abilități deosebite, fiind vorba de un eveniment adresat oricui dorește să practice activități sportive de orientare într-o formă organizată și distractivă, cât și celor care nu au astfel de noțiuni.

Organizatorii spun că, în dimineața concursului, înainte de statul competiției, va fi organizat și un workshop, în cadrul căruia toți participanții se vor putea iniția în tainele orientării și se vor pune la curent cu regulile pe care trebuie să le urmeze.

 

Un astfel de concurs stimulează abilitățile de organizare, de coordonare și mai ales de cooperare ale concurenților, provocându-i să dezlege, pe parcursul unui itinerar, ghicitori, să se orienteze folosind busola și să rezolve jocuri pentru a acumula puncte.

Participarea se realizează pe diverse categorii, în funcție de vârstă și nivelul de pregătire concurenții putându-se înscrie la diferite secțiuni precum  liceeni, feminin, family și exploratori, în echipe formate din câte 3 membri. Nu există un număr limită de concurenți, dar organizatorii mizează pe prezența a aproximativ de 200 de participanți.

Important de reținut este și faptul că participarea este gratuită, nu se percepe nicio taxă de înscriere, tocmai pentru a încuraja cât mai mulți buzoieni să iasă din casă pentru a se bucura de o zi de toamnă în mijlocul naturii.

Prima ediție a concursului de explorare urbană a avut loc în luna martie, atrăgând un număr mare de participanți.

Societatea Exploratorilor este o organizație ce are ca scop principal promovarea judeţului Buzău prin stabilirea unor trasee turistice pentru iubitorii de drumeţii.

 


Adaugati un comentariu


 

*