O nouă speranță în lupta împotriva cancerului

O echipă de cercetători americani a identificat o nouă substanță care s-a dovedit eficientă în stopaea evoluției tumorilor.

 

Un compus care ar putea bloca răspândirea cancerului pancreatic şi a altor tipuri de tumori a fost identificat de o echipă de oameni de ştiinţă din Statele Unite în urma studiilor pe animale de laborator.

Cercetătorii de la Northwestern University au descoperit că şoarecii trataţi cu un compus numit metarrestin au dezvoltat mai puţine tumori şi au trăit mai mult în comparaţie cu exemplarele care nu au beneficiat de acest tratament.Oamenii de știință implicați în acest studiu spun că în prezent nu există niciun medicament aprobat în mod specific pentru tratarea metastazei, iar rezultatele cercetării demonstrează că metarrestinul „este un agent foarte promiţător, pe care ar trebui să continuăm să-l cercetăm contra metastazei”.

Aceștia au mai explicat că metarrestinul are potenţialul de a descompune un component prezent în celulele canceroase, numit compartimentul perinuclear (PNC).

 

Huang Sui, coautoare a lucrării, alături de colegii săi de la Facultatea de Medicină a universităţii americane, a demonstrat anterior că, pe măsură ce creşte numărul celulelor canceroase cu PNC existente într-o tumoră, cu atât este mai mare probabilitatea ca acestea să se răspândească. Astfel, specialiştii au sugerat că reducerea PNC ar putea avea drept consecinţă o scădere a progresiei cancerului. Echipa lui Huang a analizat peste 140.000 de compuşi în demersul de evaluare a potenţialei eficacităţi în eliminarea PNC din celule în cazurile de cancer în stadiu avansat. Astfel a fost identificat acest compus cu rezultate pozitive în descompunerea PNC din celulele canceroase prezente în tumorile de prostată.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că acest compus a împiedicat răspândirea cancerului pancreatic la şoareci prin perturbarea mecanismului de producere a proteinelor în celulele canceroase. Cercetătorii intenţionează să depună în toamnă o cerere la Agenţia pentru Alimente şi Medicamente a Statelor Unite pentru obţinerea aprobării necesare în vederea testării acestui compus pe pacienţi umani.


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*