OAMGMAMR, gazda Centrului de Dezvoltare Sud-Est European pentru Asistenți și Moașe
Candidatura a fost aprobată de Consiliul Național al OAMGMAMR și susținută de ministrul român al Sănătății, iar decizia a fost asumată în Ședința Plenară a Rețelei de Sănătate din Sud-Estul Europei care a avut loc la Tirana, la începutul acestei luni.
Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) anunță că va găzdui Centrul Regional de Dezvoltare pentru Asistenți și Moașe din Sud-Estul Europei, care va juca un rol vital în promovarea și îmbunătățirea practicilor la nivel de reglementări și educație medicală continuă pentru asistenți medicali și moașe în regiune.
„Asistenții medicali si moașele sunt o resursă esențială pentru sistemele de sănătate în fiecare din Statele Membre ale Rețelei S-E Europene iar existenta unui Centru dedicat provocărilor și perspectivelor acestor două profesii este un pas necesar și oportun pentru o construcție reziliență. Pe măsură ce ne străduim să îmbunătățim sistemele de asistență medicală, să îmbunătățim rezultatele pacienților și să abordăm provocările în evoluție în furnizarea de asistență medicală, este esențial să avem un organism dedicat și competent care să conducă aceste eforturi”, susține Mircea Timofte, Președintele OAMGMAMR, într-un comunicat remis de organizația profesională.
Găzduirea Centrului Regional de Dezvoltare este recunoaștere a competenței și a angajamentului OAMGMAMR de a promova dezvoltarea profesională și excelența în îngrijirea pacienților, prin care organizația profesională se angajează să extindă expertiza și să faciliteze schimbul de cunoștințe și experiență în toată regiunea sud-estul Europei, se menționează în comunicatul amintit.
„Această oportunitate este cu adevărat o piatră de hotar pentru regiune, iar Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România se angajează să avanseze o agendă ambițioasă în plan regional. Unul dintre obiectivele principale ale Centrului Regional de Dezvoltare va fi promovarea practicilor bazate pe dovezi în asistența medicală și îmbunătățirea calității serviciilor oferite pacienților. Vom lucra îndeaproape cu asistenții medicali, moașele și alte părți interesate pentru a dezvolta inițiative și programe care să reflecte cele mai bune practici internaționale și cerințele regionale”, subliniază Mircea Timofte.
Centrul Regional de Dezvoltare va facilita schimbul de cunoștințe și bune practici între asistenții medicali și moașele din diferite țări, stimulând astfel colaborarea și învățarea continuă în întreaga regiune. „Asistenții medicali și moașele vor avea acces la cursuri, conferințe, seminarii și alte evenimente care vor spori cunoștințele lor în domeniu și abilitățile practice”, mai transmite OAMGMAMR.
Candidatura OAMGMAMR, aprobată în Consiliul Național al prganizației profesionale și susținută de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost asumată în cadrul celei de-a 46-a Ședință Plenară a Rețelei de Sănătate din Sud-Estul Europei care a avut loc la Tirana, pe 5-6 iunie, care a reunit în format hbrid coordonatorii naționali de Sănătate și/sau supleanții statelor membre SEEHN, directori ai Centrelor Regionale de Dezvoltare a Sănătății (RHDC) SEEHN, reprezentanți ai țărilor partenere și organizații internaționale partenere și invitați, pentru a promova cooperarea între statele membre și pentru a consolida parteneriatele de sănătate publică.