Buzoienii, invitați să sprijine proiectele selectate în Cercul de Donatori

Acestea vor fi prezentate în cadrul unei sesiuni on-line, în scopul de a atrage cât mai multe donații și sprijin de orice altă natură pentru a fi implementate.

 

Zilele acestea s-a încheiat etapa de selecția a celei de-a treia ediții a Cercului de Donatori, etapă în care ONG-urile buzoiene și-au putut depune diverse proiecte în scopul de a atrage donații și orice alte forme de sprijin din partea comunității, pentru a putea fi implementate. În competiție au fost înscrise șase proiecte care au fost supuse procesului de jurizare, în urma căruia jumătate din ele au fost selectate pentru a fi promovate în cadrul acestei adiții a Cercului de Donatori.

Urmează acum cea mai importantă etapă, aceea a prezentării acestor proiecte către publicul larg, astfel încât ONG-urile care le derulează să convingă cât mai multe persoane să le acorde sprijinul. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, evenimentul de prezentare va avea loc on-line, fiind găzduit de platforma Crowdcast, joi, 22 aprilie, începând cu ora 18.00.

Cu această ocazie,  fiecare ONG își va prezenta proiectul printr-un reprezentant în fața juriului și a donatorilor prezenți on-line, într-un interval de maxim 6 minute. Fiecare proiect are un ambasador care îl promovează și îl susține, iar acesta va avea, la rândul său, 3 minute în care să își motiveze sprijinul pentru acel proiect și să motiveze donatorii să investească în el, licitând.

 

Donațiile se pot face înainte de eveniment, pe paginile online ale proiectelor, pe loc în cadrul evenimentului on-line dar și după eveniment, până pe 15 mai 2021. Exista și posibilitatea de a dona produse, spațiu de lucru, ore de voluntariat, servicii pro bono sau alte bunuri și servicii necesare proiectului.

Primul dintre proiectele selectate se numește „Împreună pentru viitor”, și este promovat de asociația părinților Sprijiniți Școala. Obiectivul propus este reabilitarea și menajarea unei zone din curtea Școlii Gimnaziale G. E. Palade din  Buzău și transformarea acesteia într-o zonă cu mese dedicate șahului, dar și diferitelor ore de curs.

În cadrul aceleiași ediții, Federația Organizațiilor Râmnicene de Tineret, Educație și Sport, promovează proiectul „Mai curat Râmnicu Sărat!”, având ca scop implementarea unui plan integrat de mediu, care să conducă la generarea unei strategii de mediu și a unui plan de măsuri de mediu pentru Râmnicu Sărat.

 

Ultimul, dar nu cel din urmă, este proiectul asociației Aluniș Art Center, denumit „Școala de olărit de la Colți”. Inițiatorii își doresc înființarea unui atelier de olărit în Colți, deschis ca spațiu de lucru artiștilor, în regim de rezidența și școală. Aici vor avea loc ți cursuri, workshop-uri, ateliere de olărit, deschise vizitatorilor si copiilor.

Cercul de Donatori este un mecanism de strângere de fonduri care face parte din rețeaua națională TFN România, iar inițiativa organizării pe plan local aparține Fundației Comunitare Buzău cu sprijinul The Funding Network.

În prezent, fundația mai desfășoară proiectul Fondul de Burse, destinat susținerii elevilor și studenților buzoieni care au o pasiune sau un talent pe care nu le pot pune foarte bine în valoare din cauza anumitor probleme. De asemenea, un alt proiect în desfășurare este Harta faptelor bune, care își propune întocmirea unei hărți a inițiativelor la nivelul județului, care să conțină date complete despre organizațiile și asociațiile care le implementează cât și despre proiectele respective.


Categorii: Actual, Asociatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*