Oportunitate pentru viitorii asistenți de farmacie ai școlilor postliceale sanitare din Buzău

15 martie 2018 | 0 comentarii |

Farmacia „Jeni Pharm” organizează  interviu de selecție pentru practicanți, miercuri, 21 martie, la sediul din Str. Ana Ipatescu, Nr. 2, din municipiul Buzău.

 

Este important să acumulezi noțiuni teoretice, în școală, dar practica este, de multe ori, esențială atunci când mergi la un interviu de angajare, mai ales dacă profesia pe care ți-ai ales-o este una în domeniul medical. Pentru a veni în sprijinul elevilor școlilor postliceale buzoiene din anii terminali, farmacisa Jeni Simache oferă acestora posibilitatea să învețe de la profesioniști ce înseamnă practica farmaceutică și cum trebuie să se comporte în relațiile cu pacienții și într-un colectiv în care eliberarea medicamentelor şi a altor produse pentru îngrijirea sănătății înglobează şi capacitatea de promovare a sănătății şi de evitare a apariției maladiilor.

În acest scop, Farmacia „Jeni Pharm” organizează interviu de selecție pentru elevii școlilor sanitare postliceale din ultimul an. Programarea pentru interviu se poate face pană miercuri, 21 martie, la ora 12.00, la tel. 0238.715.262 sau la sediul din strada Ana Ipătescu, nr. 2 (în spatele Primăriei).

Farmacistul și asistentul de farmacie sunt profesioniştii din sănătate cel mai uşor accesibili pacienților. Aceștia contribuie în special la personalizarea îngrijirii pacienților şi la urmărirea terapeutică a acestora, permițând şi reducerea riscurilor iatrogene la care aceştia sunt expuşi. De aceea, venim în sprijinul elevilor școlilor postliceale din oraș, oferindu-le oportunitatea de a aplica practic cunoștințele teoretice dobândite la cursuri, de a le dezvolta ambiția, dedicarea, seriozitatea, abilitătile de relaționare și capacitatea de a munci în echipă, elemente esențiale pentru a profesa, după absolvire, într-o farmacie”, a explicat farm. Jeni Simache, subliniind că buna practică farmaceutică presupune asigurarea unor servicii de un nivel crescut de calitate, care să asigure starea de sănătate a pacienților şi a populației, în general.

 

Farmacist Jeni Simache

Farmacist Simache spune că fiecare serviciu furnizat de o farmacie să fie adecvat, clar definit şi explicat părților interesate. În acest scop, farmaciștii și asitenții care lucrează într-o farmacie trebuie să își exercite profesia respectând principiile de deontologie profesională. Informarea pacienților are o importanță deosebită în utilizarea corectă a medicamentelor. Lipsa de informații sau o înțelegere incorectă a acestora pot duce la eşecul unui tratament, la risipa de mijloace şi la creşterea costului pentru îngrijire. Consilierea şi informarea pacienților asupra modului de utilizare a medicamentelor trebuie să se realizeze într-o manieră sigură şi eficace, simplă, clară şi uşor de înțeles.

Înainte de orice, practica e cea mai bună ocazie pentru elevii cursurilor postliceale în specialitatea farmacie de a se convinge că le place profesia pe care și-au ales-o. Vor avea astfel ocazia să învețe, practic, cum sunt aşezate medicamentele în farmacie, că la acelaşi DCI sunt mai multe similare, să afle care sunt informaţiile pe care va trebui să le dea pacientului, cum trebuie să relaționeze cu colegii. Totodată, practica e cea mai bună ocazie să fure meserie, cum se spune. Cu ochii bine deschiși, pot observa ce se întâmplă în jurul lor, pot pune întrebări, pot învăța mai mult decât au aflat la cursuri. Este important, de asemenea, să conștientizeze că a lucra ca asistent de farmacie este o şansă extraordinară de a lucra atât în beneficiul semenilor cât și pentru satisfacţia proprie. Împlinirea personală rezultă adesea din bucuria de a te simţi util, din aportul la binele societăţii şi din siguranţa că eforturile tale contează”, a mai spus farmacist Jeni Simache.

Așadar, viitorii asistenți medicali de farmacie din Buzău care vor să învețe, practic, mai multe despre viitoarea lor profesie, sunt așteptați la interviu.

 


Adaugati un comentariu


 

*