Opt medici rezidenti romani au castigat burse de specializare in Israel

13 decembrie 2012 | 0 comentarii |

Miliardarul Eli Davidai, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, trimite medici rezidenti din Romania la specializare in cel mai mare spital din Orientul Mijlociu, printr-un program organizat de Wizrom Software si Sheba Hospital. Tinerii medici romani vor primi 3.000 de dolari pe luna in Israel.

 

Eli Davidai

Opt tineri medici rezidenti din Romania au fost selectati de Wizrom Software, unul dintre cei mai mari furnizori de solutii ERP din Romania, pentru a se specializa timp de trei ani la prestigiosul spital universitar  Sheba Hospital din Israel, in cadrul burselor SHI Training Fellowship, a anuntat, astazi, printr-un comunicat de presa, V+O Communication. 

Initial au fost oferite sase burse de cate 3.000 de dolari pe luna, de catre miliardarul Eli Davidai, dar „datorita potentialului extraordinar dovedit de anumiti candidati in cursul interviurilor de selectie”, sponsorul, impreuna cu spitalul Sheba, a decis extinderea numarului de burse, la opt.

Sunt bucuros ca am avut ocazia sa ii cunosc personal pe acesti medici rezidenti care mi-au confirmat ca initiativa Wizrom este un demers important in dezvoltarea viitorilor lideri din domeniul medical romanesc. Analizand concluziile comitetelor de jurizare, care au clasat la doua din specialitati cate doi candidati pe locul doi, am decis imediat sa suplimentez investitia. Stiu ca aceasta suplimentare reprezinta probabil una dintre cele mai bune decizii de marire de buget din ultimii ani”, a declarat Eli Davidai, antreprenorul care controleaza compania care sponsorizeaza programul de internship, Wizrom Software, unul dintre cei mai mari furnizori de solutii ERP din Romania.

 

Castigatorii, felicitati de examinatori

 

Suplimentarea programului de burse SHI a fost decisa pentru un medic rezident la specialitatea anestezie/terapie intensiva si pentru unul la patologie, la finalul interviurilor de selectie care au avut loc in perioada 11-12 decembrie 2012, la sediul Wizrom.

Cei opt medici rezidenti romani care au castigat bursele de specializare in Israel sunt: Lavinia Estera Decean si Camelia Taran la specialitatea neonatologie, Adrian Necula, Lavinia Iovan si Monica Andreea Sandu la specialitatea anestezie/terapie intensiva, respectiv Cosmin Florescu, Daniela Necula si Ana Alecsandra la specialitatea patologie.

Parerile unanime exprimate de examinatori au fost ca „medicii rezidenti care s-au prezentat s-au dovedit a fi foarte bine pregatiti si foarte motivati” – dr. Iris Barshack, directorul Departamentului de Patologie al Sheba Hospital din Israel, presedintele Comisiei de selectie la specialitatea patologie.

 „Vreau sa ii felicit pe toti candidatii si vreau sa le asigur pe Camelia Taran si Lavinia Estera Decean, ca la finalul programului vor avea cunostintele necesare pentru a fi liderii noii generatii de neonatologi din Romania”, le-a promis tinerilor medici romani dr. Tzipi Strauss, director adjunct Departamentul de Neonatologie Edmond & Lily Safra din cadrul Sheba Hospital Israel.

 

Pachete salariale la care nici nu viseaza rezidentii in Romania

 

Bursele au fost acordate celor opt medici rezidenti in curs de formare, in specialitatile neonatologie, anestezie/terapie intensiva si patologie, si acopera toate costurile de cazare si transport, plus salariul pentru cei trei ani petrecuti ca medic rezident la Sheba Hospital, in Israel. Salariul brut lunar oferit este de 3.000 de dolari SUA (2.400 euro), dar pachetul salarial contine si asigurare de sanatate, asigurare de malpaxis si alte beneficii la care medicii rezidenti din Romania nici nu indraznesc sa viseze (detalii despre pachetul complet de beneficii, http://shebafellowship.com/ro/oportunitate).  

Comisiile de jurizare care le-au oferit celor opt tineri rezidenti romani aceasta oportunitate au fost formate din: dr. Iris Barshack, dr. Maria Sajin, dr. Haim Berkenstadt, dr. Tzipi Strauss, prof. dr. Dan Manastireanu, dr. Stefan Bogdan, dr. Leah Leibovitch, prof. dr. Coriolan Ulmeanu, prof. Silvia-Maria Stoicescu, Eli Davidai si Lori Visa.

Sheba Hospital

 

Sheba Hospital Israel este cel mai mare centru medical din Israel si din Orientul Mijlociu, care ofera ingrijire completa in aproape fiecare disciplina medicala. Doctori din intreaga lume urmeaza programe de specializare la Sheba Hospital.

 

Wizrom Software Romania, fondata in 1992, este unul dintre principalii furnizori de solutii ERP din Romania si organizeaza acest program fara precedent de burse pentru medicii rezidenti, pentru a marca aniversarea a 20 de ani de la infiintare, printr-un act de donatie catre comunitate, in loc sa celebreze momentul intr-un mod traditional. In acest mod, clientii si angajatii Wizrom Software participa la acest efort de a da inapoi comunitatii.


Categorii: Jobs, Medici

Adaugati un comentariu


 

*