Paturi noi în toate secțiile SJU Buzău

6 februarie 2019 | 0 comentarii |

Unitatea medicală a achiziționat 610 paturi care le vor înlocui pe cele vechi, unele dintre acestea urmând a fi donate către alte spitale, altele fiind păstrate ca rezervă pentru o viitoare secție de paliație.

 

Spitalul Județean de Urgență Buzău va avea în câteva zile paturi noi în toate secțiile, în această perioadă fiind în plină desfășurare procesul de înlocuire a vechilor paturi cu cele noi, achiziționate recent de unitatea medicale. Paturile noi au început să sosească la spital încă de săptămâna trecută, echipele de muncitori lucrând zilnic la descărcarea acestora și apoi la instalarea pe secții. Managerul Claudiu Damian a precizat în cursul zilei de azi că cele 610 paturi au fost achiziționate prin procedură de licitație, suma totală plătită fiind de două milioane de lei, bani proveniți atât din fondurile proprii ale spitalului, cât și din bugetul Consiliului Județean și din sumele primite de la Ministerul Sănătății.

A fost, într-adevăr, un efort financiar, dar a meritat, pentru că astfel vom avea paturi noi în fiecare secție, care le vor înlocui pe cele vechi, indiferent de gradul de uzură al acestora și astfel crește gradul de confort al pacienților. Cele 610 paturi vin însoțite fiecare de câte o noptieră precum și de saltele și deja sunt câteva secții în care acestea au fost instalate, iar în zilele următoare vom finaliza această procedură, astfel că în tot spitalul vom avea paturi noi”, a precizat Claudiu Damian în cursul zilei de azi.

 

O parte dintre paturile înlocuite mai pot fi încă utilizate, iar în acest sens, reprezentanții SJU Buzău au luat legătura cu cei ai celorlalte spitale din județ care ar putea avea nevoie de paturi. Deja s-a ajuns la o înțelegere cu spitalul din Smeeni, unde vor ajunge 10 dintre paturile schimbate de la SJU, managerul precizând că așteaptă în continuare solicitări din partea altor unități medicale care mai au nevoie de astfel de mobilier.

Paturile uzate le vom da la Remat, iar din cele care mai pot fi utilizate vom mai păstra câteva și pentru noi, pentru a avea o rezervă, întrucât că nu am renunțat la intenția înființării unei secții de paliație și nici a unei secții de neurochirurgie. Mlte dintre paturile pe care le schimbăm acum mai pot fi utilizate, și le vom păstra pentru dotarea secției de paliație”, a mai declarat managerul SJU Buzău.

Necesitatea înființării unei astfel de secții este dată de numărul mare de pacienți care au nevoie de astfel de îngrijiri, mulți dintre aceștia fiind internați în alte secții ale spitalului.

 

Noua secție ar urma să funcționeze în incinta spitalului Gârlași, acolo unde funcționează în prezent secțiile de Boli Infecțioase, Pneumologie și Dermato-Venerice. În curtea spitalului este disponibilă o suprafață de aproximativ 7.000 de metri pătrați, spațiu suficient pentru construirea unui nou corp de clădire în care să funcționeze viitoarea secție. „Am considerat că aici ar fi locul cel mai potrivit pentru viitoarea secție de paliație, pentru că unii dintre pacienții care vor fi mutați aici se află internați la Pneumologie, care este in aceeași curte, secția de Oncologie este, de asemenea, la câteva sute de metri distanță, așa că transferul pacienților nu va ridica probleme deosebite. E vorba de pacienți cu boli incurabile, aflați în faze terminale, pentru care nu există posibilitatea îngrijirii la domiciliu. În prezent sunt internați în secțiile spitalului care astfel se vor elibera odată cu transferul acestora în secția de paliație”, a mai explicat Claudiu Damian.

Secția ar urma să aibă 25-30 de paturi, iar activitatea va fi finanțată în baza contractului cu CJAS,  urmând a fi făcute și angajări de personal. „Fiind vorba de o secție nouă, cu 25-30 de paturi, vom avea nevoie și de personal, de asistente, de infirmiere și îngrijitoare și va trebui să facem angajări.  Deja avem trei medici cu competențe în medicina paliativă care și-au exprimat intenția de a colabora cu noi și pe acest palier, așa că personalul nu va fi o problemă”, a mai delarat managerul SJU Buzău.


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*