Pentru sănătate și vindecare este nevoie de echilibrul minte – corp – suflet

7 februarie 2024 | 0 comentarii |

Este mesajul pe care organizatorii Conferinței „Puzzle-ul echilibrului” vor să-l transmită atât specialiștilor cât și publicului larg, în contextul provocărilor la care este expusă lumea modernă. 

 

Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC), în parteneriat cu Asociaţia Creştină Sf. Ierarh Alexandru şi Sf. Cuvioasă Paraschiva/ Arhiepiscopia Bucureștiului și Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC), organizează, pe data de 10 februarie, la ora 11, la Centrul LUXAB, Conferința „Puzzle-ul echilibrului”.

Evenimentul își propune să abordeze, dintr-o perspectivă neconvențională dar și științifică, o temă de maximă actualitate, care translatează și afectează societatea modernă, în era informațională: pentru sănătate și vindecare este nevoie de echilibrul minte – corp – suflet.

Organizatorii subliniază că „echilibrul dintre corp, minte și spirit este un subiect aproape tabu și cu greu putem să trasăm niște linii directoare, pentru că fiecare dintre noi este unic, special și are un anumit ritm de viață care îi conferă răspunsurile de care are nevoie”.

 

Conferința „Puzzle-ul echilibrului” își propune să tragă un semnal de alarmă asupra principalelor provocări la care este supus omul modern, pornind de la intensificarea manifestărilor din spectrul adicțiilor și să creeze atât un cadru de comunicare între specialiști din mai multe domenii de activitate, cât și o platformă de colaborare în domenii de interes pentru comunitate.

„Pornind de la cuvintele lui Albert Einsten, care spunea că «viața este ca mersul pe bicicletă iar pentru a-ți menține echilibrul trebuie să continui să mergi înainte», scopul acestei întâlniri este de a trage un semnal de alarmă asupra efectelor pe termen scurt, mediu și lung pe care le au stresul, termenele limită, grijile, așteptările celorlalți, oboseala, lipsa somnului, neîndeplinirea obiectivelor personale etc. asupra sănătății și integrității organismului. Toate cele enumerate mai sus ne deconectează de la esența noastră, de la starea de echilibru interior și de la relațiile armonioase cu cei dragi, produc frustrări și tensiuni care, în lipsa unei acțiuni imediate, conduc la autoizolarea individului într-o lume paralelă, departe de realitate”, se menționează într-un comunicat remis de SUUMC.

 

Abordarea unor teme precum: Provocări actuale în lupta cu dependenţele – de la noile droguri de sinteză, la abuzul de tehnologie – col. medic dr. Octavian Vasiliu, medic primar psihiatru, doctor în științe medicale, psiholog clinician specialist, psihoterapeut specialist, doctor în psihologie/SUUMC, Situaţia serviciilor de sănătate mintală-adicţii – psih. Cătălina Constantin / Director Centrul Naţional de Sănătate Mintală şi Luptă Antidrog, Pacienții cronici și adicția. Cum adresam cele două probleme pe durata întregii viețiLuminiţa Vâlcea / Director executiv Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC), Oamenii cu adicții și biserica – Mihai Prichindel / Asociaţia Echilibru, Stigmatizarea persoanelor cu tulburări psihice în societate – as. med. șef licenţiat Corina Gagiu / Director de îngrijiri Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia” etc. „ne conferă certitudinea că mesajul nostru va ajunge la un public numeros”, și-au exprimat speranța organizatorii evenimentului, la care accesul este liber.

Persoane de contact: preot Ioan Alexandru Ivan, Preşedinte Asociaţia Creştină Sf. Ierarh Alexandru şi Sf. Cuvioasă Paraschiva / Arhiepiscopia Bucureștiului – tel. 0767.430.430; Luminiţa Vâlcea, Director executiv COPAC – tel. 0722.975.314.

 


Adaugati un comentariu


 

*