Peste 1.000 de specialisti romani si straini participa la Congresul National de Pneumologie

5 octombrie 2016 | 0 comentarii |

Evenimentul stiintific, ajuns la cea de-a 24-a editie, a debutat astazi si se va incheia sambata, cu o activitate inedita.

 

conferinta congres farmacistiCel mai important eveniment stiintific national din domeniul pneumologiei a debutat astazi, reunind personalitati marcante din lumea medicala internationala, dar si medici tineri, aflati la inceput de cariera in acest domeniu. Este vorba despre Congresul National de Pneumologie, care a ajuns anul acesta al cea de 24-a editie, fiind organizat de Societatea Romana de Pneumologie.

La manifestarile stiintifice care se vor desfasura pana sambata, 8 octombrie, participa peste 1.000 de specialisti, printre care numeroase somitati medicale din Romania cat si din Statele Unite, Franta, Grecia, Ucraina, Olanda, Moldova, Elvetia, Germania, Belgia, Austria, Serbia, Marea Britanie, Turcia, Italia, Ungaria si Polonia.

Principala tema a Congresului este „Exacerbarea – Quo Vadis?”, in cadrul careia se vor identifica exacerbarile unei suite de boli pulmonare, incepand cu bronhopneumopatia cronica obstructiva sau astmul bronsic si pana la bolile infectioase cu implicare pulmonara sau fibrozele interstitiale idiopate si gasirea, nu numai a unor explicatii pentru aceste exacerbari, ci si modalitati de diminuare a acestui fenomen.

 

Boli pulmonare-radiografieProf. dr. Ruxandra Ulmeanu, presedintele celei de-a 24-a editii a Congresului, a declatat in cadrul festivitatii de deschidere a evenimentului ca pneumologia romaneasca a cunoscut o dezvoltare ampla in ultimii 25 de ani. Profesionistii cu aceasta specializare formeaza o comunitate medicala de exceptie, atat din punctul de vedere al organizatiei profesionale cat si din punctul de vedere al actului medical propriu-zis, a punctat medicul.

Dr. Ulmeanu si-a argumantat afirmatia pe faptul ca Societatea Romana de Pneumologie este una dintre cele mai active organizatii de acest gen din tara, iar pentru medicii pneumologi romani, „diagnosticul si tratamentul modern, conform standardelor internationale, a devenit deja o preocupare constanta”.

Evenimentul reuneste personalitati internationale recunoscute in domeniul pneumologiei, dar si medici tineri, dorindu-se astfel crearea unei „punti intre generatii”, dupa cum a tinut sa mentioneze presedintele Congresului.

 

Dr. Ruxandra Ulmeanu

Dr. Ruxandra Ulmeanu

In contextul mentionat, editia din acest an este prima care are prevazute in program cursuri si simpozioane destinate exclusiv  tinerilor specialisti. Despre aceasta initiativa presedintele Congresului a sous ca isi doreste „sa facilitam transferul de experienta catre noua generatie, catre tinerii specialisti pneumologi, crearea noilor generatii de specialisti in bolile respiratorii fiind esentiala pentru progresul pneumologiei romanesti”.

Evenimentul a debutat cu 17 cursuri pre-congres, iar temele principale care vor fi dezbatute in zilele urmatoare se refera la exacerbarea bolilor pulmonare, comorbiditatile asociate acestor boli, tuberculoza, neoplasmul bronho-pulmonar si alte neoplazii, bolile obstructive, afectarea pulmonara in bolile de sistem, somnologie si ventilatie non-invaziva. Cele mai noi informatii pe aceste teme vor fi prezentate de peste 200 de speakeri, intre care 40 de lectori straini.

Congresul se va incheia cu o activitate inedita, organizata in premiera cu ocazia acestei editii. Este vorba de prima editie a Crosului Pneumologilor, care va avea loc sambata, la Poiana Brasov, startul intrecerii dandu-se la ora 7.00.

 


Adaugati un comentariu


 

*