Peste 1000 de buzoieni au participat la „Marsul pentru viata”

21 martie 2015 | 1 comentariu |

Biserica cere interzicerea avorturilor prin lege, atragand atentia ca in caz contrar se va ajunge la disparitia romanilor, ca natie.

 

mars-antiavortRomania are nevoie de o lege prin care sa fie reglementat avortul, daca se doreste ca natia sa mai existe! Aceasta este concluzia participantilor la evenimentul care astazi a pornit de la Bisericuta Copiilor si a avut punct final intrarea in Maternitatea Buzau – locul unde vin pe lume copiii, dar unde se si fac avorturi.

Marsul pentru viata – eveniment aflat la cea de a treia editie si organizat de Fundatia Crestina Sf. Sava din Buzau cu binecuvantarea, in acest an, a IPS Ciprian Campineanu, arhiepiscop al Buzaului si Vrancei – a adunata astazi, pe strazile orasului, peste o mie de copii, femei insarcinate, mame, copii orfani si preoti din cele doua judete care au spus un hotarat NU avorturilor.

Organizatorii evenimentului considera ca este necesar acest semnal de alarma cu privire la faptul ca societatea romaneasca tot mai confuza, nihilista si agitata si are nevoie de reguli care sa descurajeze avortul, destramarea familiei si sexualitatea exacerbata.

 

protest-avortPrin sloganul ales se doreste transmiterea mesajului ca fiecare persoana este unica si are o valoare infinita, iar societatea are doar de castigat daca sprijina persoanele cu nevoi speciale si femeile aflate in criza de sarcina sa nasca si sa-si creasca copilul“, unul dintre motivele pentru care s-a ales ziua de 21 Martie ca zi de apogeu al acestor miscari fiind acela ca in aceasta zi se celebreaza si „Ziua Mondiala a Persoanelor cu Sindrom Langdon-Down”.

Mai mult, IPS Ciprian a atras atentia asupra faptului ca populatia Romaniei este imbatranita si ca riscam sa disparem ca natie in cateva zeci de ani, daca se continua ca pana acum, cand peste 22 de milioane de avorturi au fost inregistrate in ultimii 50 de ani.  

Pe de alta parte, medicii atrag atentia ca nu trebuie sa se revina la o lege extrem de stricta ca cea dinainte de 1989, cand sute de mii de femei si-au pierdut viata recurgand la avorturi clandestine, dar si ca trebuie luate in calcul situatiile in care avotul este necesar din cauze medicale.

 

preoti-mars-antiavortIn acest context, intaistatatorul Bisericii Ortodoxe din Buzau si Vrancea a invocat necesitatea unei legi prin care sa se interzica avorturile voluntare, iar pentru cele medicale sa existe precautie. „Noi, slujitorii sfintelor altare ne dorim intoarcerea la acea lege pentru ca se pune in pericol existenta neamului romanesc. Nu demult am aflat ca in Irlanda s-a dat o astfel de lege. Daca vom continua in felul acesta, asta ar fi consecinta vizibila. Noi ne gandim si ca puncuciderea este un pacat de moarte. Nu stiu cum va fi sters. Trebuie o pocainta intensa a femeii care a decis sa puna capat unei vieti. Stiti foarte bine ca in ultimii maxim 20 de ani au fost numeroase dezbateri cu tema – cand incepe viata? Din momentul conceperii! Eu sustin o astfel de lege, dar trebuie sa fie promovata de cineva. Ar fi de dorit ca reprezentantii poporului, alesii sa se gandeasca la asa ceva, dovada ca la Sibiu, la o astfel de manifestare au participat oameni cu idei potrivnice”, a declarat IPS Ciprian, in sprijinul ideii de promovare a unei legi care sa interzica avortul.

 

si copiii cu deficiente au dreptul la viata„Marsul pentru viata” a avut loc astazi, de 60 de orase din Romania si din Republica Moldova. Preotul Mihail Milea, presedintele Fundatiei „Sf. Sava de la Buzau”, a atras atentia ca „la fiecare trei minute se naste un copil, dar la doua minute se inregistreaza un deces. Ne imputinam cu 38 de persoane in fiecare ora, ceea ce este foarte grav pentru noi, ca popor. Daca se va continua in acest ritm, in urmatorii 20 de ani, populatia va scadea cu patru milioane. Guvernul si Parlamentul trebuie sa faca o strategie pe termen scurt dar si lung despre ce vom face noi ca popor”.

Marsul initiat de de BOR impreuna cu organizatii nonguvernamentale crestine se doreste o actiune in sprijinul familiei traditionale, temelie a unei societati solide si sanatoase, foarte mult afectata de tranzitia ultimilor 25 de ani.

Reglementarile privind avortul sunt neschimbate de cand a fost abrogat Decretul 770, care interzicea femeilor avortul la cerere, romancele avand aceasta libertate neigradita, pana in a 14-a saptamana de sarcina.

In 2016, organizatorii marsului prin care se cere drept la viata pentru fiecare copil din pantecul mamei se gandesc sa invite si medici ginecologi, asistenti medicali, parlamentari si responsabili din domeniul sanatatii.

 



Comentarii (1)

  1. Lazaroiu Eleonora spune:

    Apreciem si banuim ca asta se urmareste

Adaugati un comentariu


 

*