Peste 150 de milioane de euro pentru reducerea riscului de infecții intraspitalicești

21 iulie 2022 | 0 comentarii |

Cel puțin 25 de unități medicale publice vor putea accesa fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru a-și achiziționa echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

 

Imediat ce a fost aprobată înființarea Comitetului Național pentru Prevenirea și Limitarea Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale, Ministerul Sănătății (MS) anunță că a lansat Ghidul solicitantului pentru investiții în dotarea spitalelor publice cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții asociate asistenței medicale (IAAM) aferent Componentei 12 – Sănătate, Investiția I2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică: I2.4. Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

Această componentă din Planul Național de Redresare și Reziliență vizează acțiuni destinate combaterii infecțiilor asociate asistenței medicale (IAAM) din unitățile sanitare de stat”, se menționează într-un comunicat al MS.

Aceeași sursă precizează că „în urma selecției proiectelor depuse, minim 25 de unități medicale publice vor putea fi finanțate cu fonduri în valoare totală de 150.380.000 Euro. Valoarea maximă nerambursabilă a finanțării alocate per proiect este de 6.015.200 Euro”, din care se vor finanța lucrări de reabilitare/modernizare/extindere a infrastructurii existente pentru organizarea în unitățile medicale de spitalizare continuă a unor structuri funcționale pentru izolarea/gruparea și tratarea pacienților cu infecții asociate asistenței medicale (IAAM).

 

Se pot primi fonduri, de asemenea, pentru dezvoltarea laboratoarelor de referință și a celor cu capacitate de investigații și analize de microbiologie specializate, precum și pentru achiziționarea de echipamente și sisteme destinate reducerii infecțiilor nosocomiale.

Poate depune proiecte orice entitate publică în cadrul căreia funcționează o unitate sanitară având  laboratoare de microbiologie, bloc operator, secții de terapie intensivă, secții de chirurgie, obstetrică-ginecologie, gastroenterologie, secții de arși sau de boli infecțioase”, menționează MS în comunicatul amintit.

Data lansării apelului de proiecte este 30 septembrie 2022.

Ghidul beneficiarului și anexele aferente pentru Componenta 12 – Sănătate, Investiția 2 – Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică I2.4, Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale  au fost publicate pe site-ul oficial al Ministerului Sănătății, în Secțiunea „Noutăți”, AICI.

 


Adaugati un comentariu


 

*