Petreceri săptămânale pentru copiii internați la SJU Alba Iulia

18 iunie 2019 | 0 comentarii |

La nivelul unității sanitare a fost demarat un proiect de voluntariat la inițiativa unei tinere care conduce o agenție de evenimente pentru copii.

 

Miercurea este cea mai așteptată zi a săptămânii de către copiii care se află internați în secție de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, pentru că această zi este rezervată distracției, și astfel reușesc să treacă mai ușor peste suferința provocată de boală și peste perioada de spitalizare. Inițiativa de a le înveseli copiilor perioada de ședere în spital i-a aparținut Iuliei Guș, o tânără din Alba Iulia ale cărei preocupări sunt dedicate în mare parte copiilor. Aceasta a deschis în urmă cu cinci ani o agenție de evenimente pentru copii, înveselind astfel petrecerile și momentele speciale din viața acestora, iar de curând a decis să se implice și pentru a aduce un strop de bucurie și copiilor internați în secția de pediatrie a spitalului din Alba Iulia.

În acest sens, a venit cu o propunere către conducerea unității medicale, care a fost de acord cu demararea proiectului care a debutat miercurea trecută, iar mâine își va consuma un nou episod.  În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții spitalului s-a stabilit ca în fiecare zi de miercuri a săptămânii, Iulia Guș să organizeze o petrecere în cadrul secției de Pediatrie, pentru a-i înveseli pe copiii internați aici.

 

Face acest lucru benevol, iar prima petrecere organizată în cadrul proiectului său a fost un real succes, copiii așteptând deja cu nerăbdare următoarea zi de miercuri, pentru a avea din nou ocazia să se distreze în saloanele spitalului.

Îmbrăcată într-un costum colorat, de clovn, inițiatoarea proiectului i-a înveselit timp de o oră pe copii, modelând împreună cu ei figurine din baloane, pictându-i pe față pentru a semăna cu personajele sau animalele preferate și transformând holul secției de pediatrie în scena unei „vânători de urși”. Bineînțeles că cei mai entuziasmați au fost copiii, dar și părinții, împreună cu personalul medical s-au arătat foarte încântați de acest proiect.

Picturile faciale în cadrul petrecerilor se realizează doar cu acordul părinților, Iulia Guș dând asigurări că sunt folosite doar produse special create în acest scop, care nu sunt toxice, se îndepărtează ușor cu apă și săpun și nu pătează hainele.

 

Mâine este programată cea de-a doua petrecere în cadrul acestui proiect, iar copiii internați vor avea parte de noi surprize, fiind deja nerăbdători pentru o nouă rundă de distracție.

Referindu-se la această inițiativă, Iulia Guș a precizat că „știu că vindecarea unui pacient ţine şi de starea lui de spirit, aşadar sunt convinsă că acest proiect va fi bine primit de către toţi copiii şi părinţii din spital. Am speranţa că pot astfel ajuta la recuperarea mai rapidă a micilor pacienţi și de aceea am decis să aloc o parte din timpul meu liber acestui proiect”.

Și medicii spitalului sunt de aceeași părere precizând că aceste petreceri săptămânale pot ajuta la recuperarea mai rapidă a copiilor internați și sunt convinși că acest fapt se va confirma pe măsură ce proiectul va continua.


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*