Politistii buzoieni au facut miscare pentru a fi in forma de Ziua Nationala

28 noiembrie 2013 | 0 comentarii |

Conform traditiei, s-au intrecut in competitii sportive pentru a-si mentine sanatatea mintii si trupului, iar castigatorii vor fi premiati in cadrul unei sedinte festive.

 

politistiDe cata sanatate are nevoie un politist pentru a fi in forma si a face fata solicitarilor fizice si psihice pe care le presupun aceasta profesie? De o sanatate perfecta, ar spune medicii si psihologii. De altfel, la controlul medical anual, fiecare dintre ei trebuie sa se incadreze in norme bine stabilite.

Pe unii dintre ei, rutina muncii zilnice ii tine mai mult in spatele biroului dar presupune un echilibru mental pe care nimeni si nimic sa nu-l afecteze, o minte care  sa mearga „ceas” si o capacitate de analiza si sinteza demne de un computer. Altii au insa mai mare nevoie de o forma fizica buna, pentru a face fata misiunilor de zi cu zi.

Politistii buzoieni se folosesc de orice prilej pentru a se intrece in competitii sportive care sa-i tina in forma, esentiale fiind miscarea si capacitatea de concentrare. Dar si ambitia iese la iveala, politistii fiind atrasi, desigur, si de  trofeele puse in joc.

 

Echipa de fotbal

Echipa de fotbal

O competitie de traditie care se desfasoara an de an la nivelul IPJ Buzau este Cupa 1 Decembrie, ale carei intreceri tocmai au ajuns la final. Intrecerile sportive au fost la fel de viu disputate ca si in anii precedenti. De buna desfasurare a competitiei s-au ocupat Asociatia Sportiva Politia Buzau, Biroul Teritorial Buzau al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, Consiliul Teritorial Buzau al Corpului National al Politistilor si I.P.A. – Regiunea 1 Buzau, intrecerile desfasurandu-se pe mai multe paliere.

Concursurile nu au dus lipsa de competitori, politistii profitand de aceasta ocazie atat pentru a se relaxa cat si pentru a face putina miscare sau pentru a-si demonstra capacitatea de concentrare. S-au intrecut in competitii de fotbal, fotbal-tenis, tenis de masa, tir si sah, iar castigatorii au fost desemnati in aceasta saptamana. Vineri, 29 noiembrie, urmeaza a fi premiati in mod oficial, cu ocazia unei sedinte festive ce va avea loc la sediul IPJ.

 

Sorin Iordachescu, campion la sah

Sorin Iordachescu, campion la sah

Concursul de sah a fost castigat de agentul sef adjunct de politie Sorin Iordachescu, de la Serviciul Cabinet, abonat de ceva vreme la titlul de campion al aceastei discipline. Celelalte doua locuri ale clasamentului au fost  ocupate de agent sef de politie Valeriu Boncu de la Serviciul Comunicatii si Informatica si de comisar-sef de politie Constantin Cucu, de la Biroul de Proximitate – Politia municipiului Buzau.

O alta competitie la care au fost stabiliti invingatorii este tenisul de masa. Pe primul loc s-a clasat agent sef de politie Liviu Nitu de la Compartimentul Financiar-Contabilitate, urmat de inspector principal de politie Petre Daniel Anghel din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor si comisar-sef de politie Constantin Cucu de la Biroul de Proximitate – Politia municipiului Buzau.

Maine vor fi premiati castigatorii si totodata vor fi avansati in grad politistii cu merite deosebite in activitatea profesionala.

 


Adaugati un comentariu


 

*