Polițiștii locali au adunat persoanele fără adăpost de pe străzile Buzăului

28 decembrie 2017 | 0 comentarii |

Și anul acesta, oamenii legii au fost nevoiți să demoleze un cort improvizat pe care oamenii străzii îl ridicaseră în Parcul Crâng, pentru a se adăposti pe timul iernii.

 

Deși vremea de afară este în aceste zile una primăvăratică, pe timpul nopții temperaturile scad considerabil, ajungând deja sub pragul de 0 grade. În aceste condiții, persoanele fără adăpost care țin în continuare să doarmă pe străzi, deși au la dispoziție spații puse la dispoziție de autorități sunt în pericol de a suferi din cauza frigului, existând oricând riscul de a se alege cu degerături sau chiar de a intra în șoc hipotermic.

Pentru a evita astfel de situații, polițiștii locali din Buzău au demarat în ultimele zile o serie de acțiuni vizând depistarea persoanelor fără adăpost de pe raza municipiului și îndrumarea acestora către Centrul de Urgență de Zi și de Noapte care le este special destinat.

Polițiștii locali au verificat în aceste zile zonele cunoscute ca fiind frecventate de astfel de persoane, fiind depistați cu această ocazie 7 oameni ai străzii, în diferite puncte din oraș.

 

Aceștia au fost conduși la centrul special petnru persoanele fără adăpost, în unele cazuri, polițiștii locali fiind nevoiță să ducă și muncă de lămurire, întrucât cei în cauză le-au precizat că preferă să doarmă în continuare pe străzi, în adăposturile pe care și l-au improvizat.

Într-un astfel de caz, polițiștii locali au fost nevoiți să recurgă și la măsuri mai radicale, la fel cum s-a întâmplat și anul trecut, în aceeași perioadă. Concret, aceștia au fost nevoiți să demoleze, împreună cu angajații de la RER, un cort improvizat pe care două persone fără adăpost îl ridicaseră în padurea din Crâng, și unde intenționau să își petreacă iarna. Întrucît cei doi locuiseră o vreme în adăpostul improvizat, zona a avut nevoie de salubrizare după demolarea cortului, iar locatarii au fost conduși la Centrul de Urgență de Zi și de Noapte pentru persoanele adulte fără adăpost.

Acțiuniule polițiștilor locali pe această linie vor continua, aceștia făcând un apel și către cetățeni ca, în cazul în care observă persoane fără adăpost să sune la Dispeceratul Poliţiei Locale, la numărul 0238/955.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*