Postul de asistent farmacie de la Spitalul Săpoca, ocupat cu media 9.75

26 octombrie 2023 | 0 comentarii |

Candidatul care a obținut acest rezultat a fost și singurul care susținut toate probele de concurs. În urma probei scrise, cinci candidați au obținut note între 1.00 și 3.00, iar doi care au avut note de 5.5, respectiv 6.00, nu s-au mai prezentat la interviu. 

 

Se confirmă, încă o dată, că mulți dintre absolvenții școlilor postliceale sanitare trec prin scoală ca „gâsca prin apă”, adică nu s-a prins nimic de ei. Școlile postlicealele sanitare scot absolvenți pe bandă rulantă și se pare că aproape nimic nu contează, atâta timp cât cursanții își achită taxele de școlarizare. Faptul că, potrivit estimărilor Ordinului asistenților (OMGMAMR), doar 10% dintre ei sunt capabili să promoveze concursurile pentru angajare, este dovada clară a lipsei cunoștințelor teoretice și practice pe care absolvenții le-au dobândit în perioada școlarizării.

Managerii spitalelor se plâng, pe bună dreptate, că unii dintre cei care se înscriu la concursurile de angajare pentru posturile de asistent medical nu știu nici măcar să scrie, iar despre noțiunile pe care ar trebui să le stăpânească pentru a nu pune bolnavii în pericol nici nu poate fi vorba…

 

Politicienii noștri au considerat, în urmă cu vtreo 10 ani, că un asistent medical care are în atribuții administrarea tratamentelor și urmărirea funcțiilor vitale ale bolnavilor poate face școală și apoi poate profesa și fără Bacalaureat, în timp ce în alte state, asistenții medicali nu pot profesa dacă nu au facultate. În Suedia, de exemplu, cei fără bacalaureat pot fi doar infirmieri.

La noi, însă, mulți dintre absolvenții școlilor sanitare sunt incapabili să obțină note mai mari de 1, 2 sau 3 la concursurile de angajare, dar tot ei sunt cei mai nemulțumiți și spun că, de fapt, concursul la care au participat a fost „aranjat”. Nu le pasă că ei habar nu au de domeniul în care ar dori să o profeseze sau că viețile unor oameni pot fi în pericol din cauza nepriceperii lor. Consideră că diploma obținută (nu contează cum) de la o școală sanitară postliceală le dă și dreptul să încaseze salarii cu mult peste media pe economie, la fel ca și colegii lor care demonstrează că sunt cu adevărat profesioniști.

 

Un astfel de exemplu este și ultimul concurs organizat de Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, pentru ocuparea unui post de asistent farmacie la secția exterioară Ojasca. Nu mai puțin de 8 candidați au fost admiși la concurs în urma selecției dosarelor, dar la proba scrisă, doar 3 au reușit să obțină punctaj de promovare, în timp ce în timp ce 5 dintre ei nu au putut să obțină decât note note de 1.00 și 3.00.

Un singur candidat a dovedit că are cunoștințele teoretice necesare și a obținut 95 din 100 de puncte posibile (nota 9,5), iar la proba interviului a demonstrat că stăpânește foarte bine și cunoștințele practice și știe care-i sunt atribuțiunile și respeonsabilitățile într-o farmacie de spital, obținând punctaj maxim, astfel că media finală obținută de acesta a fost de 97,50 de puncte (nota 9,75).

Ceilalți 2 admiși la proba scrisă, care au avut 60, respectiv 55 de puncte, nu s-au mai prezentat la interviu.

Rezultatele concursului au fost afișate pe site-ul oficial al Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca.

 


Adaugati un comentariu


 

*