Premiera la Congresul National de Ortopedie si Traumatologie

20 octombrie 2017 | 0 comentarii |

Manifestarea stiintifica ce are loc la Timisoara reuneste, zilele acestea, peste 900 de participanti, datorita largirii ariei de adresabilitate.

 

Zilele acestea are loc la Timisoara cea de-a 17-a editie a Congresului National de Ortopedie si Traumatologie, una dintre cele mai importante manifestari stiintifice din aceasta sfera medicala. Editia din acest an se bucura de cea mai numeroasa participare de pana acum, reunind peste 900 de participanti, atat din Romania, cat si din strainatate. Anul acesta, pentru prima data in istoria manifestarii, organizatorii au decis sa largeasca aria de adresabilitate, la Congres fiind invitati, in premiera, kinetoterapeuti, radiologi si asistenti medicali.

Interesul din randul acestora este unul sporit si astfel se explica participarea atat de numeroasa. Organizat de Societatea Romana de Ortopedie si Traumatologie, congresul de la Timisoara are ca tema principala „Patologia genunchiului”, aceasta fiind prima editie in care este abordata si latura interdisciplinara in Ortopedie. Astfel, evenimentul are incluse sectiuni speciale legate de Imagistica Medicala, Recuperarea medicala, Asistenta medicala generala sau Ortopedia Pediatrica, subiectele pe aceste teme fiind dezbatute pe parcursul a cinci zile.

 

Evenimentul urmareste in mod special crearea unui cadru in care toti specialistii interesati sa poata lua contact cu ultimele noutati din domeniu, de a schimba idei si de a porni colaborari cu medici din tara si strainatate.

In cadrul Congresului prezinta lucrari specialisti de top din SUA, Luxemburg, Italia, Franta, Austria si Grecia, printre care se regasesc presedintele Societatii Europene pentru Sport, Traumatologie, Chirurgie a Genunchiului si Artroscopie, Romain Seil, chirurgi si cercetatori americani cu experienta in clinici din top 10 SUA, precum Brett Levine si Mark Pagnano de la Academia Americana de Ortopedie.

Lor li se alatura chirurgi romani cu o cariera internationala precum Marius Scarlat – specialist la Clinica Saint Michel din Toulon, Mihai Horia Vioreanu – fost capitan al echipei nationale de rugby a Romaniei, actualmente chirurg la Sports Surgery Clinic din Dublin, sau Florin Ramadani din Austria.

 

Tinerii medici au la randul lor posibilitatea de a participa in cadrul congresului la doua cursuri de specialitate, sustinute de lectori de la Academia Americana de Chirurgie Ortopedica si European Society for Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy (ESSKA).

Totodata, medicii rezidenti prezenti la congres au sansa de a participa la o sesiune speciala cu premii, constand in participarea la trei evenimente internationale importante. Este vorba  de intalnirea anuala a Academiei Americane de Ortopedie si congresele ESSKA si EFORT.

Premiile constau in plata taxelor de participare, transport si cazare pentru acei medici rezidenti care vor convinge juriul cu lucrarile prezentate in sectiunea dedicata lor.

 


Adaugati un comentariu


 

*