Premierul Grindeanu a promis buzoienilor bani pentru investitii in infrastructura, sanatate si educatie

5 martie 2017 | 0 comentarii |

Totodata, primul ministru a anuntat ca va sprijini Consiliul Judetean, Primaria Buzau si comunitatile locale in atragerea de fonduri europene, iar la Compania de Apa va dispune verificari, prin Corpul sau de Control.

 

Sorin Grindeanu la Primaria BuzauPremierul Sorin Grindeanu si vicepremierul Sevil Shhaideh s-au aflat, sambata, intr-o vizita de lucru in Buzau, unde s-au intalnit cu sefii administratiilor publice locale, cu care au avut discutii aplicate privind proiectele de dezvoltare, gestionarea bugetelor locale si atragerea de fonuri europene.

Primaria Buzau a fost prima la care premierul s-a oprit, iar dupa o discutie de aproximativ o ora cu primarul Constantin Toma, Sorin Grindeanu s-a declarat incantat de proiectele pe care edilul buzoian vrea sa le implementeze. Discutiile au vizat si problemele reclamate de primar la Compania de Apa, unde premierul a spus ca-si va trimite Corpul de Control.

 Desi a fost intampinat cu „plangeri” de comerciantii din Gorbaciov, care l-au acuzat pe primar ca vrea sa-i evacueze din cladire, primul ministru a declarat, la plecare, ca a avut „o discutie de aproape o ora cu domnul primar, in care ne-am impartasit din experientele comune ale administratiilor locale, fie ca vorbim de unde am activat eu, la Timis sau Timisoara, sau de ce e specific la Buzau. Imi place foarte mult ce am auzit de la primar, ce doreste ca dezvoltare a orasului. Am discutat, totodata, chestiuni specifice legate de organigrama Primariei Buzau si despre ce a gasit aici cand a preluat mandatul, dar si despre Compania de Apa, unde o sa trimit Corpul de Control, pentru a avea o idee clara despre ce s-a intamplat acolo si despre ce vrem in continuare sa se intample, atragerea de fonduri europene si dezvoltarea, dar intr-un mod cat se poate de clar. Am discutat si despre reabilitarea Liceului Eminescu, despre Parcul Crang, iar tot ce discutam in perioada urmatoare trebuie sa fie pus in practica. Aveti un primar foarte bun administrator, din punctul meu de vedere”, a apreciat Sorin Grindeanu.

 

Sorin Grindeanu - Constantin TomaLa randul sau, primarul Constantin Toma a postat un mesaj pe contul sau de Facebook, in care sustine ca a primit toate asigurarile ca va beneficia de sprijinul Guvernului in demersurile pe care vrea sa le faca pentru binele si dezvoltarea orasului. „Dragi buzoieni, astazi, 4 martie, am avut onoarea sa discut aproape o ora cu Domnul Prim-ministru al Romaniei, Sorin Grindeanu. A fost o discutie practica si foarte prietenoasa privind problemele cele mai acute ale municipiului Buzau. La discutia care s-a purtat in biroul meu au participat domnul Secretar General al Guvernului Mihai Busuioc si domnul deputat Marcel Ciolacu. Am primit toate asigurarile ca voi primi tot sprijinul din partea Guvernului Romaniei in rezolvarea problemelor ridicate, probleme care nu sunt de competenta Primarului sau ale Consiliului Local”, a concluzionat primarul Constantin Toma.

Recent si presedintele PSD Buzau, deputatul Marcel Ciolacu a solicitat o ancheta a Corpului de Control al premierului la Compania de Apa, dupa scandalul din sedinta Adunarii Generale a Actionarilor companiei, cand reprezentantii municipiului Buzau nu au reusit dizolvarea Consiliului de Administratie si modificarea actului constitutiv al companiei.

Conducerea companiei de distributie a apei a declarat, la momentul respectiv, ca este deschisa oricarui control, din partea oricarei institutii abilitate, mentionand ca nu are nimic de ascuns si ca toate deciziile luate au fost inconformitate cu legea, asa cum au constatat si institutiile europene care au verificat investitiile realizate.

 

Premierul Grindeanu la Buzau

Premierul Grindeanu la Buzau

Dupa Primarie, premierul Sorin Grindeanu a facut o scurta vizita la Prefectura, dupa care, impreuna cu vicepremierul Sevil Shhaideh – ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Adriana Petcu – ministrul Apelor si Padurilor, secretarul general al Guvernului – Mihai Busuioc si deputatul Marcel Ciolacu s-a oprit, pentru o perioada mai lunga, la Consiliul Judetean, unde s-a intalnit cu Petre Emanoil Neagu – presedintele institutiei, cu primarii din judet si cu parlamentarii PSD de Buzau.

Intalnirea cu primarii, la Sala D. Filipescu a Consiliului Judetean, avand ca tema Derularea Programului National de Dezvoltare Locala si accesarea fondurilor europene structurale si de investitii”, a fost condusa chiar de primul ministru Sorin Grindeanu.

Cu aceasta ocazie, premierul, impreuna cu vicepremierul Sevil Shhaideh, au avut grija sa aminteasca alesilor locali ca Executivul a adoptat, in primele doua luni ale anului in curs, aproximativ 50 de masuri, ca prte a Programului de guvernare. Aceste masuri au venit, potrivit oficialilor, in sprijinul salariatilor, studentilor si pensionarilor, masuri de sustinere a economiei romanesti si a administratiei publice locale, dar si din domeniile social, sanatate, agricultura si turism.  Cei doi demnitari au dorit sa afle de la alesii locali care sunt problemele in plan local si cum ii poate sprijini Gvernul in rezolvarea lor, discutiile purtandu-se si pe marginea prioritatilor Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) pentru anul in curs.

 

Neagu - GrindeanuSevil Shhaideh le-a cerut primarilor buzoieni sa se concentreze pe Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), in special pe apa, canalizare si drumuri, mentionand ca in ianuarie a fost demarata etapa a II-a de finantare. Programul contribuie, alaturi de programele finantate din fonduri europene, la concretizarea pachetului minim de servicii publice in fiecare localitate din mediul rural, in domeniile sanatate, educatie, apa – canalizare, energie termica si electrica, transport, salubrizare, cultura, culte, sport si locuire, a tinut sa mentioneze vicepremierul Shhaideh.

Presedintele Consiliului Judetean, Petre Emanoil Neagu a apreciat ca prezenta inaltilor oaspeti reprezinta o garantie a Guvernului privind sprijinul comunitatilor buzoiene. „Am avut, astazi, onoarea de a primi vizita Prim-ministrului Romaniei, domnul Sorin Grindeanu si a Viceprim-ministrului si Ministrului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, doamna Sevil Shhaideh, precum si a doamnei Adriana Petcu, Ministrul Apelor si Padurilor. Multumesc doamnei Sevil Shhaideh pentru ca a dat curs invitatiei Consiliului Judetean Buzau si Guvernului Grindeanu pentru sprijinul acordat autoritatilor locale din judetul Buzau in procesul dezvoltarii judetului nostru si indeplinirii tuturor prioritatilor pe care ni le-am asumat in fata cetatenilor! De asemenea, multumesc presedintelui PSD Buzau, domnul Ion Marcel Ciolacu, pentru sustinerea proiectelor derulate in Judetul Buzau!”, a declarat Petre Emanoil Neagu, la finalul intalnirii cu echipa guvernamentala.

 

primarii buzoieni la intalnirea cu premierul GrindeanuLa randul sau, presedintele organizatiei judetene a Partidului Social Democrat, deputatul Marcel Ciolacu, a transmis buzoienilor, printr-o postare pe pagina sa oficiala de Facebook, ca autoritatile locale au primit asigurari ca „proiectele pentru dezvoltarea judetului Buzau vor obtine finantare.  

La intalnirea organizata la Consiliul Judetean au fost invitati primarii si reprezentantii tuturor localitatilor din judet, indiferent de culoarea politica, alaturi de parlamentarii PSD de Buzau. Acestia au avut ocazia de a-si lamuri aspecte legate de dezvoltarea fiecarei unitati administrativ- teritoriale, de a adresa intrebari astfel incat sa isi clarifice eventualele nelamuriri ce tin de proiectele de dezvoltare locala aflate in executie sau chiar in stadiul de propunere. 

Principala axa a discutiilor s-a concentrat desigur pe Programul National de Dezvoltare Locala, punandu-se in primul rand accentul pe continuarea finantarilor si proiectelor din cadrul PNDL 1 si pe stabilirea de noi obiective ce tin de perioada 2017-2020, prin demararea PNDL 2. (…)Un aspect amplu dezbatut a fost si cel legat de atragerea cat mai multor fonduri europene, care reprezinta cheia bugetului pentru anul 2017 si totodata o mare provocare. (…) Avem proiecte concrete pentru dezvoltarea judetului Buzau, iar in cadrul intalnirii extrem de aplicate de astazi am primit asigurari ca acestea vor obtine finantare, astfel incat buzoienii sa circule pe drumuri mai bune, sa beneficieze de apa si canalizare in toate zonele, sa aiba institutii de invatamant moderne si spitale bine dotate, a scris Ciolacu pe pagina sa de socializare.

 

GALERIE FOTO:


Adaugati un comentariu


 

*