Preotul Mihail Milea, președinte ales al Crucii Roșii Buzău

3 aprilie 2023 | 0 comentarii |

Acesta a fost ales, cu unanimitate de voturi, în funcția de președinte al Filalei Buzău a Crucii Roșii, pe care o deținea ca interimar din 2020, în cadrul Adunării Generale a organizației, care a avut loc pe 30 martie, în Sala „Filipescu” a Consiliului Județean Buzău.

 

Ședința Adunării Generale a Filialei Buzău a Crucii Roșii a avut loc joi, 30 martie, la Sala „Filipescu” a Consiliului Județean Buzău, iar cu acest prilej, organizația și-a prezentat raportul de activitate, bilanțul contabil și execuțiile bugetare pentru anii 2021-2022, precum și planul de activitate pentru anii 2023-2024, după care s-au ales noile structuri de conducere, pentru următorii patru ani.

În funcția de Președinte al Filialei a fost ales preot profesor dr. Mihail Milea, fondator și președinte al Fundației Sf. Sava de la Buzău, apreciat pentru implicarea în activități umanitare, inclusiv în cea a Crucii Roșii Buzău.

În cele cinci funcții de vicepreședinte au fost reconfirmați medicul epidemiolog Valentin Barbulis, medicul de familie Alin Clincescu, col.(r) Costel Barbu, jr. Dumitra Drăghici și as. Claudia Ștefan (director Șc. Sanitară Postliceală „Florentin Mosora”), cărora li se alătură, în Comitetul director (format din 17 membri), Floarea Bîrzu (directorul filialei) și voluntari, între care Luminița Turcu (SJU Buzău), Simona Anghel (CJAS), Corina Moise Poenaru (Liceul Tehnic), Gabriela Antonescu (DAS), etc.

 

Noul președinte al Crucii Roșii Buzău le-a mulțumit tuturor pentru încredere și lui Dumnezeu fără de care „nu putem face nimic bun și durabil” și a pomis că împreună cu Comitetul director, „prin credință, unitate și dăruire” va continua misiunea Crucii Roșii de a salva oamenii aflați în primejdie și de a acorda ajutoare umanitare celor aflați în nevoie, atât pe timp de pace cât și în caz de război, calamități naturale sau alte dezastre.

Exprimându-și îngrijorarea față de războiul din Ucraina și speranța că România va fi ferită de un astfel de conflict, dar și temerea că un cutremur precum cel din Turcia sau alte dezastre pot în pericol oamenii de oriunde, președintele CR Buzău a subliniat că organizația are obligația de a răspunde și de a acționa rapid și eficient, dar pentru asta este nevoie de venituri și de solidaritate din partea autorităților și a populației.

Pentru a putea răspunde nevoilor imediate ale celor afectați de calamități și dezastre, dar și al celor nevoiași, pe care actuala criză economică i-a adus în situații greu de imaginat, preotul Milea a făcut un apel la solidaritate, mai ales în această perioadă, când se apropie Sfintele Paști și mulți oameni au nevoie de ajutor pentru a întâmpina Sărbătorile așa cum se cuvine.

 

Între obiectivele imediate pe care și le-a propus se numără obținerea unui nou sediu pentru Filiala Buzău a Crucii Roșii și realizarea propriului Serviciu de Ambulanță, precum și continuarea acțiunilor de sprijinire a populației prin proiectele aflate în derulare sau proiecte viitoare. Președintele organizației umanitare are convingerea că proiecte precum „Caravana de bine” prin care se acordă servicii medicale gratuite populației vulnerabile din zonele defavorizate sau „Banca de alimente” prin care sunt ajutate familiile aflate în nevoie, dar și alte proiecte necesare se vor putea realiza în continuare, cu credință în Dumnezeu, în Biserică și în oameni.

Eu am mare încredere în Dumnezeu, care este mare și puternic. Am încredere în Biserica Ortodoxă Română, în sprijinul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei și al Înaltpreasfințitului Ciprian, în bunăvoința tuturor preoților din parohii și mănăstiri, care s-au implicat mereu în activitățile umanitare ale Crucii Roșii, în toți oamenii de bine și cred că împreună vom putea atinge obiectivele Crucii Roșii. Așa să ne ajute bunul Dumnezeu, iar Maica Domnului împreună cu toți sfinții să ne ocrotească de războaie și dezastre!”, a concluzionat pr. prof. dr. Mihail Milea.

 

Sursă foto: Crucea Roșie Buzău

 


Adaugati un comentariu


 

*