Presedintele ANSVSA, gasit de ANI in conflict de interese

7 septembrie 2015 | 0 comentarii |

Inspectorii de integritate au sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau ca Dumitru Baiculescu ar fi aprobat spre decontare, in perioada cand era director executiv la DSVSA Buzau, 12 facturi emise de firma la care fusese anterior actionar si administrator.

 

Dumitru Baiculescu - presedinte ANSVSA

Dumitru Baiculescu – presedinte ANSVSA

Agentia Nationala de Integritate (ANI) anunta ca a constatatexistenta indiciilor cu privire la posibila incalcare a regimului juridic al conflictului de interese in materie penalade catre seful Agentiei Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Inspectorii de integritate il acuza pe medicul veterinar buzoian Dumitru Baiculescu, fost director executiv al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Buzau, ca in perioada 5 februarie 20148 aprilie 2014 ar fi semnat pentru decontare facturi emise de firma la care el fusese anterior actionar si administrator.

Intr-un comunicat de presa, ANI mentioneaza ca in perioada exercitarii functiei de director executiv in cadrul DSVSA Buzau, Baiculescu a avizat cu „bun de plata”, 12 facturi de prestari servicii, in valoare totala de 8.334,33 lei, emise de MEDVET 2000 SRL (societate comerciala in cadrul careia persoana evaluata a detinut in perioada 29 decembrie 2009 – 30 ianuarie 2014 atat calitatea de asociat, cat si functia de administrator) catre DSVSA Buzau.

 

Dr. Dumitru Baiculescu, la Buzau

Dr. Dumitru Baiculescu, la Buzau

In acest context, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea, infractiunii de conflict de interese de catre Dumitru Baiculescu, infractiune prevazuta de art. 301 din Codul Penal, potrivit caruia „Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru sotul sau, pentru o ruda ori pentru un afin pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica”, se mentioneaza in comunicatul ANI.

Inspectorii de integritate mai spun ca desi a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, Baiculescu nu a depus, la dosarul de evaluare, un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare.

Dumitru Baiculescu a fost numit la conducerea ANSVSA in martie 2015, iar in perioada 5 februarie-8 aprilie 2014 el a detinut functia de director executiv la DSVSA Buzau.


Adaugati un comentariu


 

*