Fost sef al Directiei Medicale din MApN, dat de ANI pe mana procurorilor

10 octombrie 2014 | 2 comentarii |

Ioan Sirbu este acuzat de abuz in serviciu si trafic de influenta, organele judiciare competente fiind sesizate in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea acestor infractiuni.

 

aniAgentia Nationala de Integritate (ANI) pare sa-si fi orientat tirul catre sistemul de sanatate. Dupa o serie lunga de medici, fosti directori sau profesori ai facultatilor de medicina, ori fosti responsabili ai Casei de Sanatate despre care Sanatateabuzoiana.ro a scris in cateva randuri, Agentia scoate din „joben” si un fost sef al Directiei Medicale a Ministerului Apararii. Desigur, este bine sa fie aratati cu degetul si trasi la raspundere cei care au incalcat legea, dar parca ANI si-a concentat fortele, de catva timp, cu predilectie spre medici si spitale, care pot parea „plevusca” din bazinul in care „crapii cei mari” inoata in voie. In plus, pare o coincidenta cam mare faptul ca acuzatiile la adresa lui Ioan Sirbu si sesizarea organelor de ancheta au fost transmise publicitatii chiar in perioada desfasurarii celei de-a patra editii a  Zilelor Spitalului  Militar Central.

Oricum, acuzatiile exista si cel putin pana la proba contrarie par fondate. Potrivit unui comunicat remis presei, inspectorii de integritate ar fi constatat ca Ioan Sirbu a efectuat, in perioada 2010 – 2014, activitate didactica la sediul Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila”, in baza unor contracte de colaborare, in timpul programului de lucru de la MApN.

 

contract, asigurari, testContractele de colaborare, sustine ANI, au fost incheiate intre Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) „Carol Davila” si Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila”, Ioan Sirbu fiind nominalizat sa desfasoare activitate didactica in spital de catre conducerea Universitatii de Medicina, desi nu a detinut si nu detine functii in cadrul spitalului universitar.

Totodata, Sirbu este acuzat ca profitand de faptul ca desfasura activitate didactica in cadrul spitalului universitar, a obtinut venituri in valoare de 220.089 de lei prin publicarea cursurilor de perfectionare pe care le organizeaza in colaborare cu „Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si perfectionare in domeniul sanitar”. Cursurile au fost publicate pe pagina de Internet a Societatii Romane de Implantologie Orala si Biomateriale (societate la care Sirbu detine functia de presedinte si ale carei date de contact sunt cele ale spitalului universitar), potrivit comunicatului amintit.

 

Ioan Sirbu

Ioan Sirbu

ANI mai arata ca, intre Ioan Sirbu si Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar – Bucuresti au existat raporturi de munca in 2009, fapt care l-ar fi putut ajuta pe acesta sa influenteze decizia conducerii UMF „Carol Davila” privind nominalizarea sa in vederea desfasurarii activitatii didactice in cadrul spitalului universitar.

Ioan Sirbu a detinut functia de sef al Directiei Medicale din cadrul Ministerului Apararii Nationale in perioadele 15 octombrie 2009 – 4 mai 2010, 20 decembrie 2012 – 7 februarie 2013 si 20 ianuarie – 3 septembrie 2014.

In lumina celor constatate, Agentia Nationala de Integritate anunta ca a sesizat organele judiciare competente in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea de Ioan Sirbu a infractiunilor de trafic de influenta si abuz in serviciu, prevazute de dispozitiile art. 291 si respectiv art. 297 din Codul penal.

Ioan Sirbu a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare si a depus la dosarul intocmit de ANI un punct de vedere, in virtutea exercitarii dreptului la aparare.

 Comentarii (2)

  1. Radu spune:

    La cate a facut acest Sirbu, isi merita soarta. Este persoana cea mai urata de medicii militari. O sluga a politicienilor carora le-a pus dintii gratis, asa si-a luat si gradele militare. Toti din Spitalul Militar il urasc.

  2. Romanul Dan spune:

    Intrebarea este de ce acest Ioan Sirbu, fost subofiter la spital, a ajuns general, si mai mult, sef de spital militar? Fara indoiala acum se vede ce ghesefturi ordinare a facut acest parvenit… Sa plateasca, dar sa plateasca bine, ca si ceilalti generali care au bagat mana sau au facut golaneli…

Adaugati un comentariu


 

*