Presedintele Societatii Britanice de Cardiologie Pediatrica va opera 15 copii romani cu malformatii cardiace

Medicul britanic va sosi in Romania in cursul lunii viitoare, in cadrul unei actiuni caritabile desfasurate de fundatia Polisano.

 

Spitalul Polisano

Spitalul Polisano

Fundatia Polisano continua actiunile caritabile in beneficiul copiilor cu probleme grave de sanatate, care provin din familii cu venituri modeste, ce nu isi pot permite costurile necesare tratamentelor. O preocupare aparte este manifestata fata decopiii cu malformatii congentitale cardiace grave, a caror singura sansa de salvare este o interventie chirurgicala pentru corectarea acestor probleme ale inimioarelor bolnave.

Din pacate, Romania este abia la inceput de drum in domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice, la acest moment existand prea putine centre si prea putini specialisti, raportat la numarul mare de copii nascuti cu malformatii cardiace grave. O parte dintre acestia sunt operati in tara, insa foarte multi dintre ei sunt trecuti pe listele de asteptare sau indrumati catre clinici din strainatate, pentru a fi operati.

In cazul copiilor care provin din familii sarace, o astfel de operatie in strainatate este un demers aproape imposibil, intrucat parintii nu isi permit cheltuielile necesare.

 

operatie polisanoIn ajutorul acestor copii au fost demarate numeroase actiuni umanitare si au fost desfasurate campanii medicale in cadrul carora echipe medicale din strainatate au venit in Romania si au operat pro bono, in astfel de actiuni implicandu-se si fundatia Polisano.

Exista o colaborare mai veche in acest scop,  cu Societatea Britanica de Cardiologie Pediatrica. Pana acum s-au desfasurat, cu succes, cateva campanii in care medicii britanici au venit in Romania pentru a opera copiii cu malformatii cardiace proveniti din familii cu venituri modeste.

O astfel de campanie urmeaza sa aiba loc incepand cu data de 10 iunie, cand o echipa de medici britanici va sosi in Romania pentru a opera impreuna cu colegii lor romani 15 pacienti aflati intr-o astfel de situatie. Echipa britanica va fi coordonata de profesorul chirurg cardiovascular pediatru Rob Martin, presedintele Societatii Britanice de Cardiologie Pediatrica, care nu se va afla pentru prima data in Romania in acest scop.

 

Catalina Costache

Catalina Costache

Acesta a mai participat la o campanie similara, in cadrul careia au fost operati 10 copii, iar luna viitoare se va intoarce in Romania pentru a salva alte 15 vieti.

Interventiile chirurgicale vor avea loc la spitalul privat Polisano, in perioada 10 -16 iunie, insa pentru succesul operatiilor este nevoie de 30.000 de euro, suma necesara pentru materialele sanitare care vor fi folosite in cursul interventiilor. Fundatia Polisano si-a asumat misiunea strangerii acestei sume din donatii, iar in acest scop a facut, zilele acestea, un nou apel catre cei care doresc sa ajute la salvarea celor 15 copii. Costurile acestor interventii urmeaza a fi acoperite in urma unei campanii initiate de Fundatia Polisano. Aceasta urmareste sa acopere costurile echipamentelor medicale necesare, precum valve, catetere si diverse alte consumabile atat de necesare salvarii vietilor acestor micuti. Suma necesara este de aproximativ 30.000 de euro”, a declarat Catalina Costache, directorul executiv al fundatiei. Aceasta a adaugat ca, in continuare, contul fundatiei ramane deschis, iar cei care doresc sa sprijine aceasta actiune pot dona in contul in lei RO 69BRDE330SV84826373300, deschis la BRD-GSG, cod SWIFT BRDEROBU.

 


Adaugati un comentariu


 

*