Prima participare romaneasca la o conferinta internationala de podiatrie

24 noiembrie 2015 | 0 comentarii |

Medicul Norina Gavan a fost invitata la Conferinta Anuala a Colegiului de Podiatrie, cel mai important eveniment in domeniu la nivel european.

 

conferinta congres

Desi are mai putin de un an de cand a aparut in peisajul medical din Romania, Asociatia de Podiatrie a reusit sa isi faca numele si scopul principal cunoscute prin organizarea mai multor actiuni la nivel national. Una dintre cele mai importante dintre acestea este desfasurarea unui curs de formatori in domeniul podiatriei.

Asociatia se bucura insa si de o importanta recunoastere pe plan international, odata cu participarea presedintelui Norina Gavan la Conferinta Anuala a Colegiului de Podiatrie, unul dintre cele mai importante evenimente din sfera podiatriei la nivel international, care a avut loc in perioada 19-21 noiembrie in Marea Britanie. Este prima participare romaneasca la o conferinta internationala de podiatrie, care reprezinta totodata un nou pas inainte al asociatiei, in ideplinirea obiectivelor propuse.

Cele trei zile dedicate editiei din anul acesta au reunit peste 1.200 de podiatri si 100 de speakeri, dintre cei mai experimentati si recunoscuti specialisti din podiatria mondiala. In cadrul conferintei a fost organizata si o expozitie de materiale si echipamente destinate podiatriei.

 

Dr. Norina Gavan

Dr. Norina Gavan

Medicul Norina Gavan, care a reprezentat Asociatia de Podiatrie din Romania la acest eveniment, apreciaza ca „prezenta Asociatiei de Podiatrie la acest eveniment de referinta in domeniul podiatriei este un pas important in cooperarea internationala, un aspect foarte important in strategia noastra. Avand in vedere ca putem spune, cu siguranta, ca podiatria in Romania se afla in faza de pionierat, sustinerea organizatiilor internationale cu experienta in domeniu si a specialistilor din podiatrie este extrem de importanta pentru viitorul podiatriei in tara noastra”.

Cu ocazia aceluiasi eveniment, presedinta Asociatiei Romane de Podiatrie a a fost invitata la o discutie particulara cu Dave Dunning, presedintele Societatii de Chiropodie si Podiatrie din Anglia si presedinte al Consiliului de conducere al Colegiului de Podiatrie din Marea Britanie. Discutia a a vizat sustinerea asociatiei romanesti de catre organizatia britanica de profil in demersurile de dezvoltare a podiatriei in Romania.

 

podiatrieSustinerea britanica oferita Asociatiei de Podiatrie din Romania se refera in mod deosebit la zona academica si implica sprijin din partea unor cadre didactice cu experienta in domeniul podiatriei. „Intalnirea pe care am avut-o cu Dave Dunning este o oportunitate pentru a pune bazele unei colaborari esentiale pentru dezvoltarea podiatriei in Romania, prin prisma aportului de cunostinte si expertiza podiatrilor din Societatea de Chiropodie si Podiatrie, care vor ajuta Asociatia de Podiatrie in demersurile noastre”, a mai precizat medicul Norina Gavan.

Podiatria este recunoscuta ca specialitate medicala in 19 tari din lume si este practicata de peste 100.000 de profesionisti. In Anglia, meseria este practicata de peste 13.000 de podiatri, dintre care mai mult de jumatate isi desfasoara activitatea in sistemul public de sanatate, restul lucrand in sistemul privat.

Infiintata in primavara acestui an, Asociatia de Podiatrie din Romania are ca principal scop extinderea podiatriei si in tara noastra, pentru crearea competentei si a specializarii in podiatrie, precum si a crearii meseriei de podiatru. Podiatria este o disciplina medicala dedicata ingrijirii piciorului, un accent aparte fiind pus pe ingrijirea piciorului diabetic, o complicatie care poate aparea in cazul pacientilor cu diabet zaharat.

 


Categorii: Actual, Asociatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*