Primul proiect de sănătate emoțională pentru adolescenți prinde contur

15 ianuarie 2021 | 0 comentarii |

Este vorba de o platformă specială, dedicată tinerilor cu vârste cuprinse între 13 și 21 de ani.

 

La sfârșitul lunii ianuarie urmează să devină funcțional o platformă de sănătate emoțională dedicată adolescenților, fiind primul proiect de agest gen implementat în România. Inițiativa aparține asociației Zi de Bine, care continuă astfel campania prin care sprijină lunar un proiect prin atragerea de fonduri, în colaborare cu asociația Happy Minds.

Proiectul denumit Teen Line, include o linie telefonică dedicată, la care adolescenții cu vârste cuprinse între 13 și 21 de ani pot apela tinerii pentru a discuta liberi de prejudecăţile celorlalţi şi pot primi asistenţă de specialitate. Pe lângă linia telefonică, va fi operaționalizată și o platformă on-line cu articole şi materiale video concepute de psihologi, pe înţelesul tinerilor.

Suma necesară pentru implementarea proiectului peste de 35.000 de euro, iar până acum, Lidl România, Grupul EON România şi UniCredit România s-au angajat să susțină această cauză. De altfel, cele trei companii se vor implica și în alte proiecte, în calitate de parteneri strategici ai asociaţiei Zi de Bine pentru întreg anul 2021.

Inițiatorii spun că prin intermediul Teen Line doresc să facă un pas către tinerii care au nevoie de un sprijin real în unul dintre cele mai importante momente ale vieţii lor.

 

Melania Medeleanu si Luciana Zaharia

Aceștia au transmis și un mesaj către adolescenți, cărora le spun că nu este nevoie să facă faţă singuri crizelor emoţionale sau problemelor generate de anxietate şi depresie, indiferent de mediul de provenienţă şi de condiţiile de viaţă. În acest sens, serviciul helpline le va sta la dispoziție permanent, 24 de ore din 24 și 7 zile din 7. „Ne-am propus să dedicăm începutul de an unei generaţii pe care se pune uneori poate prea multă presiune. Adolescenţa este momentul în care viaţa se află într-o continuă schimbare, corpul se transformă, emoţiile explodează, iar cei din jur par a fi împotriva ta. Este vârsta la care începe să se resimtă presiunea din exterior, de la părinţi cu aşteptări ridicate, din familii complicate cu drame majore, la profesori lipsiţi de răbdare şi de înţelegere sau colegi care interacţionează prin bullying. Când lucrurile tind să devină atât de copleşitoare, le punem la dispoziţie Teen Line, o platformă special gândită pentru tineri care să vină la pachet cu răspunsuri, sprijin şi înţelegere” au transmis într-un comunicat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele asociației Zi de Bine.

 

Yolanda Cretescu

Personalul care va sta la dispoziția adolescenților este format din psihologi clinicieni, psihoterapeuţi, psihiatri, nutriţionişti și avocaţi, care alcătuiesc echipa de specialiști ce a pus bazele asociației Happy Minds. „Specialiștii noștri sunt pregătiţi să vină în ajutorul celor care au nevoie de un sprijin în momente de răscruce. Generaţia tânără are nevoie de înţelegere, cunoaştere, îndrumare, răspunsuri şi instrumente care să îi ajute să facă alegeri sănătoase pentru bunăstarea lor emoţională şi pentru a şti ce au de făcut în cazul în care se vor confrunta, la un moment dat, cu depresia sau anxietatea. Dacă astăzi ne facem bine treaba, în 5-10 ani procentul de populaţie sănătoasă mental ar fi o realitate a României”, a declarat Yolanda Creţescu, reprezentanta asociației.

Ca de obicei, asociația Zi de Bine îndeamnă sărbătoriții lunii să își doneze ziua de naștere și să sprijine astfel proiectul prin donații atrase pe platforma Galantom. Din martie 2020 şi până în prezent, asociaţia Zi de Bine a facilitat implementarea a zece proiecte sociale, iar cauzele susţinute au primit ajutorul a peste 50.000 de donatori persoane fizice şi a 40 de companii, atrăgând donaţii de peste un milion de euro.


Categorii: Actual, Asociatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*