Prof. dr. Gabriela Radulian, noul președinte al Societății Române de Diabet

16 septembrie 2022 | 0 comentarii |

Aceasta a preluat ștafeta de la prof. dr. Romulus Timar, în cadrul celui de-al 48-lea Congres Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice care a avut loc în urmă cu câteva zile la Poiana Brașov. 

 

Prof. dr. Gabriela Radulian

Prof. dr. Gabriela Radulian  – medic primar specialitatea Diabet, nutriție și boli metabolice, profesor universitar UMF „Carol Davila”, președinte Societatea de Neuropatie Diabetică este, din această lună, noul președinte al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și va deține această funcție pentru un mandat de 3 ani.

Prof. dr. Gabriela Radulian și-a lansat candidatura la președinția Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, încă din 2019, dar în perioada pandemiei de COVID-19 nu s-a mai putut organiza alegeri, așa că perioada de așteptare s-a prelungit.

În cadrul celei de-a 48-a ediții a Congresului Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, care a avut loc în perioada 4-7 septembrie la Poiana Brașov, a avut loc și Adunarea Generală a organizației profesionale, care a reprezentat și finalul de mandat al conducerii anterioare a SRDNBM și a fost aleasă o nouă conducere a organizației profesionale.

 

Prof. dr Romulus Timar

Prof. dr. Gabriela Radulian a preluat, astfel, ștafeta de la prof. dr. Romulus Timar, șeful Clinicii de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Pius Brinzeu” Timișoara, profesor UMF „Victor Babeș” Timișoara, care și-a încheiat mandatul. Dr. Timar a deținut funcția de președinte al SRDNBM din august 2018 și ar fi trebuit ca mandatul său și al echipei care l-a ajutat în coordonarea organizației profesionale să se încheie în 2021, dar a fost prelungit din cauza pandemiei.

Prof. dr. Gabriela Radulian este medic primar și profesor universitar disciplina Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” București, șef Secția clinică II Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în cadrul Institutului Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ,,Prof. dr. N. Paulescu” din București, iar în 2017 a devenit președinte al Societății de Neuropatie Diabetică.

Prof. dr. Gabriela Radulian a ocupat funcția de decan al Facultății de Moașe, funcția de prodecan al Facultății de Medicină Dentară, precum și funcția de secretar general în cadrul U.M.F ,,Carol Davila”, București.

 

În cadrul sesiunilor științifice ale evenimentului, prof. dr. Gabriela Radulian a vorbit despre neuropatia diabetică, subliniind că aceasta „este cea mai frecventă complicație a diabetului zaharat. De cele mai multe ori prezintă complicații de tipul ulcerație, suprainfecție, ceea ce înseamnă gangrenă și risc de amputație”.

Despre neuropatia diabetică, modul în care este abordată în ghidul național și cele internaționale, direcțile principale în managementul neuropatiei diabetice – modificarea stilului de viață, tratamentul etiopatogenic și tratamentul simptomatic -, prof. dr. Gabriela Radulian a  acordat un interviu pentru RoDiabet, pe care-l puteți urmări mai jos.

 


Adaugati un comentariu


 

*