Program de monitorizare medicală a pacienților care s-au vindecat de Covid-19

8 mai 2020 | 0 comentarii |

Rețeaua de Sănătate privată Regina Maria a lansat Clinica post Covid, prin care se asigură investigațiile și analizele recomandate de medici acestor pacienți, care pot rămâne cu unele sechele în urma bolii sau a tratamentului.

 

Fady Chreih

În această perioadă, atenția personalului medical este îndreptată cu precădere către pacienții infectați cu noul coronavirus și mai puțin asupra celor care au fost declarați vindecați și externați, care sunt considerați cazuri rezolvate. Aceștia necesită însă monitorizare medicală și după ce s-au vindecat de Covid-19, întrucât boala în sine, sau tratamentul administrat, pot lăsa unele sechele. Astfel, de la caz la caz, pacienții vindecați de Covid-19 pot rămâne cu afecțiuni ale funcției pulmonare, insuficiență renală, leziuni ale mușchiului inimii sau chiar insuficiență multiplă de organe. Aceste riscuri sunt prezente în special în cazul persoanelor care sufereau și de alte afecțiuni în momentul în care au fost infectați, iar rețeaua de sănătate Regina Maria a anunțat demararea unui program integrat destinat monitorizării pacienților vindecați de Covid-19, denumit „Clinica post Covid”, care poate fi accesat atât on-line, cât și în clinicile din București ale rețelei private de sănătate.

Ne-am pus întrebarea ce se va întâmpla cu românii care au fost infectați și vindecați și cum putem sa îi ajutăm în perioada post Covid. Avem în acest moment o echipă de medici care lucrează integrat pentru a monitoriza starea de sănătate a celor care vor să se asigure ca nu apar alte probleme medicale. Este clar nevoie de monitorizarea stării lor de sănătate în perioada următoare”, a declarat Fady Chreih, managerul rețelei private, adăugând că pentru cadrele medicale care s-au infectat și apoi s-au vindecat, programul este gratuit.

 

Acesta a explicat că, la fel ca și în cazul oricărei boli, pacienții au nevoie de o perioadă de monitorizare și după vindecare, mai ales în acest caz, când e vorba de o afecțiune nouă, provocată de un virus necunoscut până acum. Programul este unul personalizat pentru fiecare pacient, în funcție de recomandările făcute de medici, aceștia putând beneficia de investigații imagistice și analize de sânge precum hemoleucograma sau teste pentru evaluarea funcției hepatice ori a funcției renale. De asemenea, pacienții cu afecțiuni cardiace beneficiază și de EKG, programul incluzând și teste serologice pentru răspunsul imun la infecția cu noul coronavirus.

Pentru a intra în acest program, pacienții care au medic curant și o trimitere pentru investigațiile și analizele necesare se pot programa direct în clinicile Regina Maria, pentru recoltarea analizelor și efectuarea investigațiilor.

 

De asemenea, a fost gândit și un sistem pentru pacienții care nu au medic curant, care trebuie să își facă o programare on-line la unul din medicii implicați în acest proiect, iar consultația poate fi efectuată și prin intermediul sistemului de telemedicină Clinica Virtuală, al rețelei private.

În urma consultației, medicul evaluează cazul pacientului și pregătește un raport medical ce conține indicațiile necesare pentru eventuale analize și investigații imagistice de care acesta are nevoie. Ulterior, pacienții care au cont pe site-ul rețelei, vor putea accesa rezultatele analizelor din dosarul medical disponibil on-line, iar cei care nu au un astfel de cont, pot accesa secțiunea „Rezultatele mele” de pe același site.

Pentru investigațiile imagistice efectuate, rezultatul se poate trimite prin e-mail, fără să fie necesară vizita în clinică, iar interpretarea se va face fie în Clinica Virtuală, de către medicul ales de pacient la intrarea în program, fie de medicul curant.

 


Adaugati un comentariu


 

*