Reteaua de sanatate Regina Maria a inaugurat cel mai automatizat laborator din sistemul medical autohton

12 aprilie 2017 | 0 comentarii |

Operatorul privat de sanatate a investit in echipamente de laborator 3,5 milioane de euro,  cea mai mare investitie de acest gen in echipamente de laborator din Romania.

 

regina maria - roche diagnosticReteaua de sanatate Regina Maria a inaugurat, in aceasta saptamana, cel mai automatizat laborator din sistemul autohton de sanatate, dotat cu sisteme medicale in valoare de 3,5 milioane de euro, din care 500.000 de euro reprezinta valoarea stocului de consumabile medicale necesare. Laboratorul are o suprafata totala de 2.700 mp, iar amenajarea acestuia a fost realizata in decursul a sapte luni.

Laboratorul Central este primul centru de referinta Roche Diagnostic pentru biochimie si imunologie, ceea ce presupune introducerea celei mai performante linii tehnologice pentru aceasta specialitate. Unitatea deserveste, zilnic, 2.200 de pacienti din retea si are o capacitate anuala de procesare de 20 de milioane de teste, din care 4 milioane sunt pe linia Roche Diagnostic, acest lucru fiind posibil datorita platformelor complet automate. „Laboratorul Central este un reper tehnologic pentru medicina de profil din Romania. Investitia in amenajarea spatiului se ridica la aproape 1 milion de euro, la care se mai adauga valoarea liniei de echipamente medicale, cea mai mare din tara in acest moment”, precizeaza Fady Chreih, CEO al Retelei de sanatate Regina Maria.

Noua investitie reprezinta aproximativ 4% din cifra de afaceri inregistrata de companie in 2016, de 91 de milioane de euro.

 

regina mariaSpecialistii din Laboratorul Central au astfel la dispozitie cele mai performante echipamente de diagnostic, unele dintre ele unice in Romania, ceea ce, potrivit reprezentantilor operatorului privat de sanatate, presupune beneficii directe pentru medicii clinicieni, dar, mai ales, pentru pacienti.

Potrivit Olimpiei Enache, Chief Operations Officer in cadrul Retelei de sanatate Regina Maria, gratie noilor echipamente medicale, in noul laborator „eroarea umana este aproape de zero, pentru ca fiecare proba intra in circuit cu un cod de bare unic, urmarit permanent in sistemul IT. Platformele Roche au o capacitate de procesare de 4 milioane de teste/an si tin cont si de confortul pacientului. In plus, pe langa analizele uzuale, acestea permit si realizarea unor teste speciale, complexe, esentiale in diagnosticarea afectiunilor oncologice”.

80% din activitatea unui laborator se desfasoara in cadrul departamentului de biochimie si imunologie, insa aparatura state-of-the-art este utilizata de specialisti si pe alte arii de expertiza. Experienta personalului medical si tehnologia de ultima generatie permit procesarea rezultatelor dupa metode acreditate international. Regina Maria are 120 de angajati in laboratoarele de care dispune in 11 judete din Romania, iar 57 dintre acestia lucreaza in laboratorul central.

 


Adaugati un comentariu


 

*