Teribilism sau inconstienta?

23 martie 2017 | 0 comentarii |

Un tanar din comuna buzoiana Mihailesti a vrut sa-si faca un selfie intre liniile de cale ferata, dar a atins un fir de inalta tensiune si a fost la un pas sa-si piarda viata.

 

UPU-Ambulanta-SB_1480Auzim si chiar asistam tot mai des la gesturi de teribilism, in general facute de adolescenti dornici de adrenalina sau de tineri care in felul acesta incearca sa-si reprime anumite frustrari. Tot mai multi dintre tinerii din zilele noastre, fie din lipsa de preocupare, fie de educatie, ori pentru ca vor sa atraga atentia asupra unor probleme pe care nu au curajul sa le recunoasca nici fata de ei insisi, recug la gesturi care nu de putine ori le pun in pericol sanatatea si viata.

Daca in cazul adolescentilor, aflati la varsta cautarilor, a viselor se mai pot trece cu vederea unele devieri comportamentale, anumite gesturi sunt greu de inteles in cazul celor care ajung la o varsta cand ar trebui sa stie sa aleaga intre bine si rau, intre moral si imoral si chiar sa-i ajute pe cei „necopti” sa-si infraneze anumite porniri.

Un astfel de gest a facut si un barbat din comuna buzoiana Mihailesti care, vrand probabil sa-si impresioneze prietenii, nu si-a gasit alt decor pentru a-si face un selfie decat pe un vagon stationat pe sinele de cale ferata, in apropierea fabricii de paine Boromir, aproape de firele de inalta tensiune care alimenteza locomotivele.

 

spitatul de arsiDesi are 30 de ani si are si un copil de crescut, barbatul, divortat si insotit de doua tinere cu care a ajuns, ulterior, la spital, si care au dat detalii despre incident, si-a  riscat viata pentru un selfie, in aceasta dimineata. Din dorinta de a obtine, probabil, o imagine spectaculoasa, ori poate din dorinta de a le impresiona cu „curajul sau” pe tinerele care-l insoteau, barbatul s-a urcat pe un vagon, ignorand cablurile pe care circula 27.000 de volti. S-a format un arc electric iar barbatul a foost electrocutat si trantit la pamant, alegandu-se cu multiple arsuri.

Cativa trecatori, care au vazut incidentul, au sunat imediat la Ambulanta, iar medicii l-au gasit in stare grava, cu arsuri pe corp, pe fata, pe abdomen si pe membre. A fost preluat si dus, imediat, la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau. I s-a acordat primul ajutor acordat si ingrijirile medicale de urgenta, de catre de personalul medical de la UPU, care l-au stabilizat hemodinamic si respirator, dupa care a fost transferat la Chirurgie Plastica si Arsuri, unde medicii au continuat sa faca eforturi pentru a-i salva viata.

 

Dr. Mihai Tache

Dr. Mihai Tache

Medicii din Sectia Chirurgie Plastica si Arsuri, unde a fost internat barbatul pentru a primi ingrijiri si tratament de specialitate, spun ca „este un caz destul de grav, dar faptul ca nu a suferit arsuri profunde si tineretea il vor ajuta sa scape cu viata. Are arsuri de gradul 1, 2A si 2B  pe fata, pe torace, pe abdomen, pe spate, pe maini si pe un picior si are o plaga deschisa in zona piramidei nazale.  A venit intr-o stare grava, dar stabil hemodinamic si respirator.  I s-au acordat ingrijirile medicale necesare si este monitorizat, va avea nevoie de o perioada destul de lunga de spitalizare, a precizat chirurgul plastician Mihai Tache, care il are in ingrijire.

La randul lor, politistii au deschis o ancheta pentru a afla cu exactitate imprejurarile in care s-a produs evenimentul.

 


Adaugati un comentariu


 

*