Programe gratuite pentru preventia bolilor grave

O clinica medicala privata din Brasov va lansa cinci astfel de programe, cu ocazia aniversarii a cinci ani de la infiintare.

 

Camelia Samota

Camelia Samota

Spitalul privat Sf. Constantin din Brasov a implinit, pe 10 martie, cinci ani de la infiintare, iar cu cest prilej, specialistii unitatii medicale au decis sa le ofere un cadou pacientilor lor. In scopul depistarii unor afectiuni grave cum ar fi cancerul de prostata sau cancerul de colon, brasovenii vor putea beneficia de analize si investigatii gratuite. Pentru fiecare an de existenta a clinicii private se va lansa cate un program de preventie gratuit, in cadrul carora pacientii care se vor inscrie vor beneficia de programe de screening, menite a depista in faza incipienta eventuale afectiuni grave.

Referindu-se la motivatia care a dus la demararea cestor programe, managerul spitalului, Camelia Samota a declarat ca „din pacate, sunt numerosi pacienti care ajung la noi prea tarziu, cand afectiunile lor sunt foarte avansate si nu mai putem face nimic. In tara noastra, conceptul de preventie nu este suficient conturat si insusit de populatie. Ne dorim ca, pe langa metodele moderne de tratament si conditiile deosebite de spitalizare pe care le punem la dispozitia pacientilor, sa promovam si metodele de prevenire a afectiunilor grave, oncologice, prin intermediul catorva programe de screening pe care le vom derula in perioada urmatoare, cu sprijinul Fundatiei Clinica Sf. Constantin. Ne dorim ca in urma acestor campanii sa transmitem un semnal de alarma tuturor persoanelor care se afla in grupa de risc si care trebuie sa constientizeze faptul ca o consultatie la medic le poate salva viata”.

 

Spitalul Sf. Constantin

Spitalul Sf. Constantin

Primele doua programe urmeaza a fi lansate in cursul acestei luni si vizeaza efectuarea de screeninguri in vederea prevenirii afectiunilor urologice si gastroenterologice. Ambele se vor desfasura pe durata mai multor luni si vor fi adresate, fiecare, unui numar de 100 de pacienti aflati in grupele de risc si care vor dori sa se inscrie pentru o consultatie in perioada urmatoare.

Screeningul pentru cancerul de prostata se adreseaza persoanelor de sex masculin cu varste peste 45 de ani sau cu antecedente de cancer de prostata in familie. Cei care se vor inscrie in acest program vor beneficia de un set de analize de sange ce va include si antigenul PSA, iar dupa efectuarea acestora, pacientii vor fi programati pentru un consult urologic si o ecografie, investigatii ale caror costuri sunt suportate integral de clinica.

 

sc constantinCel de-al doilea program care va fi lansat tot in aceasta luna presupune un screening gastroenterologic si se adreseaza persoanelor peste 50 de ani. In ordinea inscrierii in program, pacientii vor fi programati si vor beneficia gratuit de o consultatie la cabinetul de gastroenterologie al spitalului, o colonoscopie, in cazul in care aceasta procedura va fi recomandata in urma consultului  si un set de analize de sange.

Pacientii aflati in grupele de risc se pot programa, deja, pentru cele dou programe, apeland la un serviciu call-center, la numarul 0268 300 300.

In perioada urmatoare, reprezentantii clinicii private vor anunta si celelalte trei programe gratuite pe care le vor pune la dispozitia pacientilor, precum si modalitatile in care se pot face programarile.

In cei cinci ani de existenta, la spitalul din Brasov au fost internati peste 30.000 de pacienti, s-au efectuat peste 14.000 de servicii in regim ambulatoriu si peste 6.500 de interventii chirurgicale. In urma cu trei ani, Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat spitalul privat din Brasov „Cel mai curat spital din Europa”, in urma unei competitii internationale la care s-au inscris numeroase clinici de renume.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*