Promovabilitate de 100% la examenul de licență de la UMF Carol Davila

12 septembrie 2018 | 0 comentarii |

Față de promoțiile anterioare, numărul absolvenților care au luat licența este mai mare, în ciuda faptului că numărul studenților din promoția 2018 s-a mai diminuat pe parcursul celor șase ani de studii.

 

Rezultatele examenului de licență susținut de absolvenții Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, la începutul acestei săptămâni, confirmă o data în plus nivelul ridicat de pregătire pe care această instituție de prestigiu a învățământului medical românesc o asigură studenților săi.

Conducerea universității a comunicat faptul că toți absolvenții care s-au prezentat la examenul de licență susținut în primele două zile ale acestei săptămâni au promovat cu brio, înregistrându-se astfel o rată de promovabilitate de sută la sută.

Este vorba de 1.944 de absolvenți care au susținut zilele acestea examenul de licență la finalul celor șase ani de studii, numărul acestora fiind însă mai mic decât la începutul promoției. Astfel, dacă în urmă cu șase ani, în primul an de studiu al promoției 2018 erau înscriși 2075 de studenți, la examenul de licență s-au înscris și s-au prezentat doar cei 1.944 de absolvenți, cu 131 mai puțin decât numărul studenților înscriși în anul I.

 

Cei mai mulți dintre cei care au luat licența sunt absolvenți ai Facultății de Medicină, ale cărei studii au fost finalizate de 1.223 de viitori medici, în condițiile în care în anul întâi erau înscriși 1.324 de studenți. Urmează apoi Facultatea de Medicină Dentară, cu 344 de studenți care au absolvit și au promovat licență, Facultatea de Farmacie, cu 199 de absolvenți licențiați și Facultatea de Moașe și Asistență Medicală, cu 188 de absolvenți care au promovat și examenul de licență.

La Facultatea de Medicină cu predare în limba română, cea mai mare notă la licență a fost 9,90, obținută de Anca Iulia Apșan, urmată la diferență de doar două sutimi de Cristina Florentina Nedelcu, notată cu 9,88. În total, au fost 217 absolvenți care au obținut note peste 9.00, în timp ce cea mai mică notă a fost 5,98. La modulul cu predare în limba engleză, cea mai mare notă a fost 8,49, obținută de Emanuela Buda, în timp ce nota minimă a fost 5,58.

 

La Facultatea de Farmacie, nota maximă a fost 9,14, obținută de Cristian Alexandru Ilie, în timp ce nota minimă a fost 5,66. La Medicină Dentară, Anca Mihaela Condilă a obținut cea mai mare notă, 9,64, iar cea mai mică notare a fost de 6,84. La profilul Balneofiziokinetoterapie al Facultății de Moașe și Asistență Medicală, cea mai bună notare a fost obținută de Andreea Lungu, cu 9,75, aceeași notă fiind obținută și de Alexandra Cristina Ioniță, la specializarea Tehnică Dentară. La Asistență Medicală Generală, s-a promovat cu nota maximă 9,37, obținută de Daniela Florentina Drăgan, în timp ce la specializarea Moașe, primul loc pe listă este împărțit între Mihaela Corina Slabu și Elena Valentina Stroe, ambele notate cu 9,84. De reținut este faptul că la această specializare, cea mai mică notă a fost 9,19.

Referindu-se la rezultatele foarte bune obținute de absolvenții promoției 2018 la examenul de licență, rectorul UMF Carol Davila, academicianul Ioanel Sinescu, a declarat că „ne bucură promoţia acestui an, mai numeroasă în comparaţie cu precedentele, pentru că a dovedit consecvenţă în pregătire şi o dorinţă crescândă de a acumula noţiuni noi care să-i ajute să devină competitivi pentru concursurile viitoare. Am convingerea că vom consemna peste ani medici de înaltă competenţă, cadre didactice dedicate, cercetători ştiinţifici cu calităţi superpozabile standardelor europene”.

 


Adaugati un comentariu


 

*