PSD propune „O lună de solidaritate” pentru combaterea pandemiei

27 octombrie 2021 | 0 comentarii |

Un grup de social-democrați condus de medicul Alexandru Rafila, vicepreședinte al Camerei Deputaților și membru al Comisiei de Sănătate vor încerca să găsească soluții la actuala criză pandemică, împreună cu Sindicatele și reprezentanții Educației și ai Mediului de afaceri.

 

Social-democrații inițiază joi, 28 octombrie, o serie de consultări cu reprezentanții sectoarelor afectate de pandemie, în vederea identificării soluțiilor pentru depășirea crizei sanitare în care se află România.

PSD consideră că restricțiile haotice și impredictibile impuse până acum de autorități, fără consultarea celor vizați, nu pot rezolva problemele deosebit de grave provocate de actuala pandemie. În opinia PSD, este nevoie de un plan coerent și predictibil, acceptat de reprezentanții sectoarelor afectate, pentru „O LUNĂ DE SOLIDARITATE”, cu scopul depășirii actualului val al pandemiei și al revenirii cât mai rapide la normalitate, transmite Biroul de presă PSD.

Una dintre problemele pe care deputatul social-democrat le vrea discutate este certificatul verde la locul de muncă, despre care spune că poate crea mai multe probleme decât sunt în momentul de faţă, pentru că România nu îşi poate permite să lase 40.000 de oameni care muncesc în sistemul medical să nu vină la serviciu. Acesta spune că „sistemului medical, care are aproximativ 20% din personal încă nevaccinat, nu îşi permite să se dispenseze în acest moment de 40.000 de lucrători” și că „una este să folosim acest certificat verde astfel încât să creştem siguranţa în zona sănătăţii publice, în ceea ce priveşte evitarea transmiterii şi alta e să venim cu un proiect coercitiv într-un moment de tensiune maximă, care devine inaplicabil şi care a ajuns într-un soi dezbatere care îl duce în derizoriu”.

Dr. Rafila mai spune că personal nu este împotriva certificatului verde, dar PSD încearcă să găsească cea mai bună soluţie pentru a trece peste criza din sănătate având şi sprijin pentru măsurile propuse.

Discuțiile vor avea loc în sistem hibrid, cu prezență atât la sediul central al partidului, cât și online, iar la ora 10.00 acestea vor avea loc cu Sindicatele, după care la ora 16.00 va avea loc o dezbatere cu reprezentanți ai sistemului de Educație, iar la ora 17 este programată întâlnirea cu Mediul de afaceri, ora 17:00.

Din partea PSD va participa un grup de specialiști din sănătate și educație, coordonat de prof. univ. dr. Alexandru Rafila, expert în sănătate publică și microbiologie.

 


Adaugati un comentariu


 

*