Publicul isi poate vota favoritii la Gala C.O.P.A.C. 2016

3 septembrie 2016 | 0 comentarii |

Pana pe 14 septembrie, la ora 18.00, se poate opta pentru candidatii uneia sau mai multor categorii aflate in concurs. Nina Neagu – SanatateaBuzoiana.ro, a fost nominalizata la categoria „Jurnalism de sanatate”.

 

gala-COPAC-2016Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC) a lansat, in acest an, editia I a Galei COPAC, eveniment ce va avea loc in data de 19 septembrie, la Teatrul National.

Prin acest demers, COPAC isi propune sa incurajeze organizatiile din zona neguvernamentala (cu accent pe asociatiile de pacienti), profesionistii si jurnalistii care reusesc sa schimbe lucrurile in domeniul sanatate, prin activitatea pe care o desfasoara, fiecare.

Dorim sa facem cunoscuti oameni, proiecte si institutii care, de multe ori, prin eforturile lor ii ajuta pe cei ce au nevoie, sustin si incurajeaza sistemul de sanatate”, precizeaza Radu Ganescu, presedintele COPAC, initiatorul organizarii acestei Gale.

Toate proiectele inscrise trebuie sa fi fost derulate in anul 2015. Juriul,  format din personalitati din lumea medicala, jurnalisti, reprezentanti ai unor institutii, companii, ONG-uri, va analiza toate propunerile si va decide castigatorii la fiecare categorie. In urma propunerilor primite se face o prima selectie, astfel incat la fiecare categorie vor fi trei nominalizari, dupa care se vor desemna castigatorii, la fiecare categorie in parte.

Publicul, la randul sau, pe baza voturilor exprimate online, va decide cate un premiant, la fiecare categorie. In primle trei zile de la „Start VOT” au fost inregistrate 480 de optiuni.

 

Nina Neagu - SanatateaBuzoiana.ro

Nina Neagu – SanatateaBuzoiana.ro

SanatateaBuzoiana.ro a fost propusa de ATR, la cagetoria „Jurnalism de sanatate”, cu cinci articole semnate de Nina Neagu, directorul publicatiei, alaturi de Diana Brancus – TVR, Marilena Francu – Radio Romania Actualitati, Emanuela Schweninger – Realitatea TV, Elvira Gheorghita – Agentia de presa News.ro, Arina Moldovan – Revista Medfarm, Ana-Maria Predila – Gazeta de Sud si Alina Ghencea – Telegraful de Constanta, jurnalisti care „au realizat materiale in domeniul sanatatii, cu un puternic impact asupra societatii sau a unui segment al acesteia”.

La categoria „Proiectul unei asociatii de pacienti cu cel mai mare impact” are in competitie 10 organizatii neguvernamentale care desfasoara activitati in beneficiul pacientilor.

Categoria „Liderul ONG” are in cursa 8 reprezentanti ai unor ONG-uri care s-au remarcat prin activitatile lor de sustinere a pacientilor cu diferite afectiuni.

La categoria „Medicul implicat in relatia cu asociatiile de pacienti” au fost nominalizati 8 medici, fiecare dintre ei avand o activitate remarcabila in sustinerea demersurilor asociatiilor pacientilor cu afectiuni grave in relaia cu autoritatile, in sprijinirea terapiilor necesare si in consilierea privind atitutdinea care trebuie  adoptata pentru a trece mai usor peste perioadele critice.

Cel mai bun comunicator medic in relatia cu pacientii” are 4 nominalizari, in care s-a tinut cont ca orice pacient isi doreste sa intalneasca medici bine pregatiti profesional, dar si care sa empatizeze cu el, sa ii inteleaga suferinta si sa stie sa comunica astfel incat boala sa poata fi mai usor acceptata, iar terapiile necesare sa isi creasca, astfel, eficienta.

La categoria „Cel mai bun proiect implementat de un manager de spital” au fost nominalizate Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals”, cu proiectul „H-ALERT” si Spitalul Municipal Timisoara, cu proiectul „Dezvoltarea unui sistem regional transfrontalier de centre medicale de excelenta specializate in diagnosticul prenatal al malformatiilor fetale in regiunea Timisoara”.

Cea mai buna campanie din sanatate” poate fi aleasa intre 8 campanii nominalizate, desfasurate de asociatii de pacienti in anul 2015.

Inovatia in sprijinul pacientilor” are 7 nominalizari.

 

Radu Ganescu - presedinte COPAC

Radu Ganescu – presedinte COPAC

Potrivit organizatorilor evenimentului, la fiecare categorie vor exista cate doua premii: premiul Juriului si premiul Publicului. La categoria „Business in medicina in sprijinul pacientilor” a fost inscris un singur proiect, motiv pentru care acesta nu se supune votului.

Cei care doresc sa voteze o pot face cu un simplu click, la fiecare categorie in parte. „Va rugam sa cititi cu atentie descrierile proiectelor si a persoanelor din competitie inainte de a vota. Sunt proiecte frumoase, care au schimbat lucrurile pe zona lor de activitate, oameni care s-au implicat si au muncit, si-au construit cariere valoroase si merita toata atentia noastra”, atrag atentia organizatorii GALEI COPAC. Detaliile despre proiecte, regulament si juriu pot fi gasite pe site-ul evenimentului www.gala2016.copac.ro.

Va asteptam alaturi de noi in incercarea de a promova lucrurile bune care se intampla in sanatate!”, indeamna presedintele COPAC, Radu Ganescu.

Votul se exprima bifand discul aflat in dreptul fiecarui candidat/proiect inscris in competitie, in stanga paginii oficiale a GALEI. Dupa ce ati bifat, un click pe VOTEAZA (marcat sub fiecare categorie) va adauga votul, automat: http://gala2016.copac.ro/categorii/

 

*ATENTIE! De pe un IP se poate vota o singura data la fiecare categorie! Daca mai multe calculatoare, conectate in retea, folosesc aceeasi conexiune la Internet, impreuna vor avea dreptul la un singur vot, la fiecare categorie. Daca intampinati aceasta problema, pentru a putea vota, va rugam sa folositi calculatorul personal de acasa sau sa votati de pe smartphone!

 


Adaugati un comentariu


 

*