Radu Ganescu, primul roman ales in boardul Forumului European al Pacientilor

21 mai 2015 | 0 comentarii |

COPAC este singurul membru din Romania al European Patient Forum din 2009, ca organizatie reprezentantiva a pacientilor.

 

Radu Ganescu - presedinte COPAC

Radu Ganescu – presedinte COPAC

Radu Ganescu, presedintele Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC), a fost ales in boardul European Patient Forum (EPF). Este pentru prima data cand un reprezentant al Romaniei este ales in conducerea acestui for european.

Pentru mine este o onoare sa fac parte din boardul European Patient Forum. In aceasta calitate, doresc sa sustin echipa executiva in derularea de proiecte, sa promovez schimbul de experienta intre membrii EPF si sa sustin dezvoltarea organizatiilor membre. Doresc sa promovez vizita conducerii EPF in tarile membre pentru a vedea in mod direct cu ce probleme se confrunta pacientii. Sper si ca participarea mea in bordul EPF sa ajute COPAC sa se dezvolte. Vreau sa fac cunoscute problemele pacientilor din Romania la nivel european si sa lupt pentru rezolvarea lor”, a declarat Radu Ganescu, presedintele COPAC.

Din boardul European Patient Forum mai fac parte Marco Greco, European Federation of Chron’s Disease and Ulcerative Colitis Associations, Robert Johnstone, National Voices, Pedro Montellano, Global Alliance of Mental Illness Advocacy Networks – Europe si Stanimir Hazardzhiev, National Patients Organisation Bulgaria.

European Patient Forum este o organizatie umbrela, care cuprinde 64 de membri din intreaga Europa – organizatii nationale sau paneuropene (47 de membrii cu drepturi depline si 17 membrii asociati). COPAC este singurul membru din Romania al European Patient Forum, din 2009, fiind considerata organizatie reprezentantiva a pacientilor.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*