Radu Ganescu, reconfirmat in boardul Forumului European al Pacientilor

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania, este singura organizatie din romania reprezentata in acest for european.

 

Radu Ganescu

Radu Ganescu

Pacientii romani vor continua sa fie reprezentati la cel mai inalt nivel in cadrul celei mai importante organizatii europene care apara drepturile pacientilor, dupa ce presedintele singurei organizatii din Romania membra in acest for a fost reconfirmat in boardul de conducere.

Este vorba de Radu Ganescu, presedintele Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania, care a fost ales pentru un nou mandat in boardul Forumului European al Pacientilor. Totodata, reprezentantul organizatiei din Romania va detine si functia de trezorier al forumului european.

Alegerile pentru desemnarea noilor membri ai boardului au avut loc zilele trecute, alaturi de Radu Ganescu candidand si alti reprezentanti ai forurilor nationale si internationale membre ale organizatiei europene.

 

forumul european al pacientilorBoardul Forumului European al Pacientilor este constituit din noua membri, iar la interval de doi ani au loc alegeri pentru desemnarea a jumatate dintre acestia. Pana in 2017, Radu Ganescu detinuse un alt mandat, depunandu-si din nou candidatura si fiind astfel reconfirmat in aceasta calitate. Odata cu presedintele COPAC, in boardul celei mai importante organizatii europene  a pacientilor au mai fost alesi Marco Greco din Italia, Hillkka Karkkainen, reprezentantul Gamian Europe si Stanimir Hazardzhiev din Bulgaria.  Presedintele organizatiei este Marco Greco, ales pentru al doilea mandat.

Despre desemnarea sa pentru un nou mandat in boardul organizatie europene, Radu Ganescu a declarat ca o considera „o recunoastere a activitatii, pe care Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania a depus-o in ultimii ani si o onoare pentru noi. Implicarea la nivel european ne ajuta sa fim mai vizibili si sa fim parte din proiecte importante”.

 

Radu GanescuDe-a lungul celor 39 de ani de viata Radu Ganescu s-a luptat cu o forma severa de talasemie, cu care a fost diagnosticat de la varsta de doar cateva luni. La scurt timp dupa diagnosticare, a inceput transfuziile cu sange pe care le facea la o perioada de 4-6 saptamani, insa aceste proceduri au dus in timp la supraincarcarea organismului cu fier, ceea ce a dus la afectarea altor organe.

In ciuda prognosticelor medicale rezervate in ceea ce il priveste, Radu Ganescu a reusit sa treaca peste suferinta provocata de boala, devenind presedintele uneia dintre cele ma importante organizatii reprezentative ale pacientilor din Romania si totodata o voce care e face deseori auzita in spatiul publica atunci cand este vorba de apararea dreprurilor pacientilor si de asigurarea tratamentelor vitale pentru acestia.


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*