Radu Gănescu a fost ales vicepreședinte al Forumului European al Pacienților

Anterior, acesta a deținut funcția de trezorier, preluată de Gabriela Tănăsan. Este pentru prima dată când în conducerea organizației europene se află doi români.

 

După două mandate succesive de trezorier, deținute în cadrul boardului Forumului European al Pacienților (EPF), președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC), Radu Gănescu, a fost fost ales într-o poziție superioară în echipa de conducere a organizației europene. Astfel, Radu Gănescu ocupă acum funcția de vicepreședinte, în care a fost desemnat în urma alegerilor care au avut loc săptămâna trecută.

Este pentru prima dată când un reprezentant al pacienților din România ocupă o funcție atât de însemnată în cadrul Forumului European al Pacienților. Totodată, alegerile de săptămâna trecută au mai consemnat o premieră favorabilă pentru România, fiind prima dată când țara noastră va avea doi reprezentanți în cadrul boardului organizației. Aceasta, pentru că funcția de trezorier, pe care Radu Gănescu a deținut-o timp de două mandate, începând cu 2015, a fost preluată de Gabriela Tănăsan din partea European Network for (ex)-Users and Survivors of Psychiatry.

 

COPAC a devenit, în urmă cu nouă ani, membru al Forumului European al Pacienților, fiind prima organizație de pacienți din România care s-a alăturat acestui for.

În anul 2015, Radu Gănescu a fost desemnat pentru prima dată să facă parte din boardul organizației. A preluat la acel moment funcția de trezorier, în care a fost reconfirmat pentru încă un mandat, în cursul anului trecut.

La alegerile de săptămâna trecută, Radu Gănescu și-a depus candidatura pentru postul de vicepreședinte, funcție pe care a câștigat-o în urma votului exprimat de membrii organizației europene. Cum am precizat, funcția de trezorier, deținută până acum de președintele COPAC, a revenit tot unei românce, Gabriela Tănăsan, echipa de conducere fiind completată de Marco Greco, confirmat pentru un nou mandat de președinte și de Stanimir Hasurdjiev, Hilkka Karkkainen, Elisabeth Kasilingam, Marzena Nelken, Cor Oosterwijk şi Michal Rataj.

 

European Patients Forum este o organizație umbrelă la nivel european care susține drepturile pacienților din întreaga Europă și numără 72 de membri reprezentând organizații pe boli cronice la nivel național și european.

Despre alegerea sa în noua funcție de vicepreședinte EPF, Radu Gănescu a declarat că „este o onoare şi pentru mine şi pentru COPAC să fiu ales într-o astfel de funcţie. În ultimii ani, colaborarea COPAC cu organizaţii din alte ţări şi cu reţelele europene a fost tot mai strânsă. Sper ca toate proiectele şi colaborările la nivel european să susţină accesul pacienţilor la tratamente şi îngrijiri medicale de o calitate tot mai bună”.

Radu Gănescu se luptă încă de la vârsta de 7 ani cu o formă severă de talasemie, însă dorința de a avea o viață normală, de a fi o persoană activă și de a se implica pentru a veni în ajutorul celor care suferă de afecțiuni cronice l-au ajutat mult în această luptă, devenind în ultimii ani o personalitate importantă în peisajul organizațiilor  reprezentative ale pacienților.

La începutul acestui an, Sanatateabuzoiana.ro a relatat pe larg povestea de viață a președintelui COPAC, prezentată de acesta în cadrul unei campanii desfășurate de organizația pe care o conduce.

 

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*