Ramnicenii, chemati sa doneze sange

12 decembrie 2016 | 0 comentarii |

Reprezentantii Centrului de Transfuzii vor fi prezenti, in acest scop, la Spitalul Municipal, in cadrul unei campanii demarate impreuna cu reprezentantii colegiului Nicolae Paulescu.

 

donareRamnicenii care doresc sa ofere o sansa la viata semenilor aflati in suferinta sunt asteptati maine, in numar cat mai mare, la Spitalul Municipal din Ramnicu Sarat, pentru a dona sange, in cadrul unei campanii desfasurate la nivel local.

Actiunea reprezinta o initiativa comuna a Centrului de Transfuzii Buzau, a reprezentantilor colegiului Nicolae Paulescu si a Spitalului Municipal Ramnicu Sarat, dorindu-se a fi un cadou vital de Sarbatori pentru cei care au nevoie urgenta de sange.

Totodata, initiatorii campaniei au tinut cont si de faptul ca oferta din randul donatorilor, atat la nivelul judetului Buzau cat si in intreaga tara, este din ce in ce mai redusa, scazand interesul oamenilor in ceea ce priveste donarea de sange, cu regularitate.

In aceasta situatie, astfel de campanii sunt mai mult decat bine-venite, evitandu-se aparitia unei crize de sange pentru pacientii care au nevoie de transfuzii.

 

Spitalul Municipal Ramnicu Sarat

Spitalul Municipal Ramnicu Sarat

Pentru actiunea de maine, reprezentantii Centrului de Transfuzii se vor deplasa la Ramnicu Sarat unde va fi amenajat un punct de donare in incinta spitalului din oras, urmand ca sangele sa fie apoi adus la Buzau, unde va fi depozitat in contditii speciale, spre a fi trimis apoi catre spitalele care vor avea nevoie.

Donatorii sunt asteptati la sediul unitati medicale incepand cu ora 9.00, initiatorii campaniei anuntand ca, in schimbul sangelui donat, acestia vor primi bonuri valorice dar vor beneficia si de un set de analize medicale gratuite. Dr. Felicia Vasile, directorul medical al Spitalului Municipal Ramnicu Sarat, a precizat ca donatorii trebuie sa se prezinte la camera de garda de la sectia de Medicina Interna, urmand a fi apoi directionati catre punctul de recoltare a sangelui. Totodata, aceasta a facut si un apel catre ramniceni sa se prezinte in numar cat mai mare, intrucat gestul lor poate fi decisiv pentru salvarea unor semeni care au, in aceasta perioada, nevoie disperata de sange.

 

analize_sange_70305700_03684400Pentru a indeplinii conditiile necesare donarii de sange, persoanele interesate trebuie sa aiba intre 18 si 60 de ani si o greutate peste 50 de kilograme. De asemenea, donatorii trebuie sa nu fi suferit in ultimele sase luni o interventie chirurgicala si sa nu fi consumat grasimi sau bauturi alcoolice cu cel putin 48 de ore inainte de a se prerzenta la donare.

Femeile insarcinate nu pot dona, si nici persoanele aflate sub tratament pentru hipertensiune, boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice sau boli endocrine.

Reprezentantii Centrului de Transfuzii mai precizeaza ca nu sunt compatibili nici cei care sufera sau au suferit de hepatita de orice tip, tuberculoza, sifilis, epilepsie sau alte boli neurologice, boli psihice, ulcer, diabet, boli cardiace, cancer, miopie forte, si boi de piele precum psoriazis sau vitiligo.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*