Reducerea nivelului de nicotina din tigari, cheia renuntarii la fumat

29 octombrie 2016 | 0 comentarii |

Un studiu recent arata ca reducerea continutului de nicotina din tigari are beneficii imense si dezavantaje minime, prin faptul ca le permite actualilor fumatori sa se lase de fumat si ii impiedica pe tineri sa devina dependenti de tigari.

 

tigari fumatoriIdeal ar fi sa se renunte la fumat, tinand cont de multiplele efecte nocive pe care le au acestea asupra organismului. Exista insa un numar redus de persoane care odata devenind dependente de nicotina, renunta la fumat, asa ca cercetatorii din intreaga lume cauta solutii prin care sa determine reuntarea la acest obicei, mai ales in randul tinerilor.

Tigarile cu un nivel scazut de nicotina ar putea avea beneficii imense pentru reducerea numarului de fumatori, potrivit unui studiu efectuat in Noua Zeelanda, ale carui concluzii au fost publicate saptamana trecuta. Totodata, cercetarea realizata la Universitatea din Auckland demonteaza temerile potrivit carora persoanele care fumeaza tigari cu mai putina nicotina vor fuma mai intens decat ceilalti. Astfel, conform cercetatorilor care au efectuat studiul, reducerea continutului de nicotina din tigari are mari beneficii si prezinta dezavantaje minime prin faptul ca le permite fumatorilor sa se lase de fumat si ii impiedica pe tineri sa devina dependenti de tigari.

„Fumatul continua sa afecteze sanatatea si vietile fumatorilor, existand o nevoie stringenta de a reducere rata fumatului in intreaga lume. Una dintre modalitatile de reducere a fumatului este ca acesta sa dea mai putina dependenta prin reducerea considerabila a nivelului de nicotina din tutun”, a declarat profesorul Chris Bullen, co-autor al studiului.

 

tigariIn cadrul studiului, tigarile cu un nivel scazut de nicotina s-au dovedit benefice pentru actualii fumatori, intrucat consumul total de nicotina a scazut, ca si gradul de dependenta de fumat si numarul de tigari fumate intr-o zi.

De asemenea, cercetatorii subliniaza ca prin reducerea nivelului de nicotina din tigari s-a observat o crestere a sanselor de renuntare la acest obicei.

Abordarea noastra isi doreste sa intrerupa legatura dintre dependenta de nicotina si utilizarea tutunului ars, ceea ce are efecte daunatoare pentru sanatate. Totodata, temerile ca oamenii fumeaza mai intens astfel de tigari cu un nivel redus de nicotina, nu sunt sustinute de dovezile studiului”, a mai declarat Chris Bullen.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*